Groepsfoto met Joke-truidragers in Hooglandse Kerk

5

Sinds een paar jaar breit Joke van der Poel de inmiddels bekende 3 oktobertruien en in die periode heeft ze er naar eigen schatting een stuk of zeventig gemaakt. Gisteren werd voorafgaand aan het oefenen voor het koraal in de Hooglandse Kerk een groepsfoto gemaakt met zoveel mogelijk truidragers. Onder de aanwezigen onder andere Leidse Glibber Emile van Aelst die daarom zelf geen foto’s kon maken van de bijzondere bijeenkomst in de tuinzaal van de kerk.

Ook rector Carel Stolker van de Universiteit Leiden is een trotse truidrager van Joke die zo’n beetje haar hele werkzame leven in dienst was van de universiteit. Natuurlijk ook Joke zelf en haar broer Toon, pedel Erick van Zuylen die net als zijn rector niet alleen een trui heeft, maar ook een gebreide 3 oktober onderbroek. Ook Rens Heruer, schrijver van het Leids volkslied, heeft een trui.

Delen

5 reacties

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline