(Foto's: KNVB/ Laurens Lindhout).

KNVB investeert flink in Lugdunum als FC VERS vereniging

Leidse voetbalvereniging Lugdunum is gisteravond verkozen tot één van de drie verenigingen die gaan meedraaien in de landelijke FC VERS pilot van de KNVB. Met dit programma wordt gewerkt aan een gezonde sportomgeving. Als FC VERS vereniging wordt er flink geïnvesteerd in Lugdunum: naast een upgrade van de kantine met apparatuur en inrichting krijgt de club ook een kantinecoach voor 8 uur per week. De samenwerking wordt aangegaan voor drie seizoenen.

De 100-jarige Leidse voetbalvereniging moest gisteravond tijdens de finale een pitch geven in Zeist. In totaal waren er zeven verenigingen doorgedrongen tot de finale, waarvan er drie werden uitgekozen. De ‘kikkers’ haalden alles uit de kast. De achtkoppige delegatie verscheen als enige vereniging in de clubkleding, voerde een toneelstuk op met de zeer gedateerde, maar nog steeds in gebruik zijnde kassa, zong het clublied en liep de polonaise.

Het enthousiasme en de overtuiging zorgden ervoor dat de jury niet meer om Lugdunum heen kon en de club werd dan ook als eerste genoemd bij het bekend maken van de winnaars. “Er is één club die we meteen in ons hart gesloten hebben en waar alles nog ontdekt moet worden”, zei juryvoorzitter Jean-Paul Decossaux. “En dan weten we het allemaal wel over welke vereniging we het hebben. We kijken ernaar uit om met Lugdunum aan de slag te gaan.”

De komende weken worden de eerste voorbereidingen getroffen en gaan Lugdunum, de KNVB en de overige partners intensief met elkaar aan de slag.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×