De plek waar het oude Emmaus stond is bouwklaar. (Foto: Robbert Beurse / Archieffoto: Bert van 't Veer).

Heiwerk nieuwbouw WIJdezorg gereed

Op de plek aan de Eendrachtsweg in Zoeterwoude-Dorp waar tot enkele maanden geleden aanleunflat Emmaus stond, ging maandag de laatste heipaal de grond in.

De afgelopen drie weken sloeg de bouwer bijna 300 DPA-boorpalen de bodem van de bouwplaats in. DPA-boorpalen zijn in de grond gevormde palen. Dit betekent dat de hoogte van het zandpakket waarop de boorstelling staat, gelijk is aan de bovenkant van de paal. Na het boren van de palen wordt het zand tussen de palen verwijderd tot de onderkant van de (toekomstige) funderingsbalk.

Nu het sein “heiwerk gereed” heeft geklonken, zal worden gestart met het afvoeren van de boorstelling, dit gebeurt met een speciaal transport. Door de omvang zal de Verlaatweg in week 40 moeilijker bereikbaar zijn. De weken erna wordt gestart met de aanleg van de fundering.


Bert van ’t Veer legde de sloop van de aanleunflat in april 2019 vast.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×