V.l.n.r.: Ward van Zeijl, Boudewijn Röell, Fleur Jaspers, Bart Lukkes. (Foto: Reanne van Kleef).

Toproeiers gehuldigd bij Asopos de Vliet

Roeivereniging Asopos de Vliet heeft gisteravond de toproeiers gehuldigd die afgelopen seizoen bijzondere prestaties hebben verricht. Dat waren Ward van Zeijl, Bart Lukkes, Boudewijn Röell en Fleur Jaspers. De Leidse studentenroeivereniging ligt in Leiderdorp en daarom hield ook burgemeester Laila Driessen een speech.


Tijdens de huldiging werden de wedstrijden getoond waarin de medailles zijn behaald. Bij Asopos is het de gewoonte om roeiers die een medaille op een EK, WK of Olympische Spelen hebben gewonnen een eigen haakje in de kleedkamer te geven. Daarbij worden plaatjes gehangen van de prestaties. Tijdens de huldiging werden ook deze plaatjes uitgedeeld. Ward van Zeijl hield daarnaast nog een half uur durende speech als ware een volleerd cabaretier over de ervaringen van de ‘Lichte pikken’.

Ward van Zeijl en Bart Lukkes
Ward van Zeijl en Bart Lukkes roeiden dit jaar in de Lichte mannen dubbelvier. De lichte mannen worden nauwelijks ondersteund door de roeibond, waardoor de mannen veel zelf moesten regelen. Toch werden er mooie prestaties behaald: zilver op het EK, goud op een World Cup en brons op het WK. Lukkes roeide voorheen in Delft maar kwam speciaal naar Leiden om met Van Zeijl te kunnen roeien. Bij Asopos werd hij met open armen ontvangen en daarom besloot hij dit jaar lid te worden.


Reanne van Kleef in gesprek met Ward van Zeijl en Bart Lukkes over hun prestaties en de weg naar Tokio.

Fleur Jaspers
Fleur Jaspers roeide dit jaar haar eerste grote internationale wedstrijd: het WK onder 23 jaar. Met de Vrouwen Acht pakte ze daarmee een gouden medaille. Jaspers is de eerste vrouw die bij Asopos de Vliet een eigen haakje heeft verdiend. Er lonken ook nog kansen om mee naar de spelen van Tokio te gaan.


Fleur Jaspers over haar medaille en de huldiging.

Boudewijn Röell
Boudewijn Röell is een vast gezicht tijdens de huldiging bij Asopos en hij heeft inmiddels heel wat plaatjes bij zijn haakje in de kleedkamer verzameld. Dit jaar werd hij in de Mannen Acht derde op het EK. Daarna werd hij door de bondscoach gewisseld en roeide hij verder in de Vierzonder. Met die ploeg wist hij de boot te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Komende maanden gaat hij de strijd aan om zijn plek in de Holland Acht te heroveren.


Boudewijn Röell over de Holland Acht en Vierzonder en plannen voor komend seizoen.

Leiden Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×