(Foto's/video: Chris de Waard).

Ook Zoeterwoudse boeren trekken vandaag naar Den Haag

Vanuit de Weipoort en omgeving verzamelden vanmorgen rond 7.30 uur boeren van een tiental agrarische bedrijven uit Zoeterwoude langs de Papeweg in het dorp om van daaruit gezamenlijk te vertrekken naar het Malieveld in Den Haag waar vanmiddag door boeren uit heel Nederland wordt gedemonstreerd.

Onder meer tegen het plan van D66 om de veestapel te halveren in de strijd tegen stikstok, maar ook breder. De boeren balen van de publieke opinie die niet altijd even positief is. “Terwijl we als sector juist veel bijdragen aan het terugdringen van het stikstofprobleem,” zegt woordvoerder Kees Captijn van de gelijknamige kaasboerderij uit Zoeterwoude.

Boeren uit de Weipoort verzamelden vanmorgen rond 7.00 uur op het erf van kaasboerderij Captein. “Halvering vee, no way,” staat op de trekker van Kees Captein. Zijn maten uit de Weipoort staan er naast. (Foto’s: Michiel Breedveld).

 

Economie Maatschappij Politiek Regio Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×