Voorschoten zwicht voor juridische procedure en betaalt taskforce Zwemmen toch

6

De gemeente Voorschoten heeft de drie onderzoekers van de taskforce Zwemmen in Voorschoten uiteindelijk toch betaald. De taskforce deed onderzoek naar mogelijkheden om zwembad het Wedde open te houden met minder subsidie en zou voor de verrichte inspanningen een vergoeding krijgen. Over het de hoogte van die vergoeding ontstond achteraf een geschil waarbij de mannen van de taskforce naar de rechter stapten. Toen de zaak een aantal weken geleden dreigde voor te komen bij de rechtbank ging de gemeente toch overstag.

De drie onderzoekers Fons Bultman, Peter Wielaart en Dick van der Bent deden onderzoek naar manieren om het zwembad open te houden met minder gemeentelijk geld. Externe kostendragers bleken onvindbaar en daarom reageerde de politiek teleurgesteld op de resultaten. Ook toen de onderzoekers hun vergoeding kwamen ophalen, kwamen ze van een koude kermis thuis. “We kregen op een nare en onwelvoeglijke manier te horen dat we de boel belazerd hadden”, zei voorzitter van de taskforce Fons Bultman in juni.

Vergaderingen
De taskforce zegt recht te hebben op 100 euro per vergadering en drieëntwintig keer bij elkaar te zijn gekomen, terwijl de gemeente beweert dat de taskforce maar zes keer bij elkaar gekomen is. “De onduidelijkheid over de afspraken komt van het idee van wat een vergadering is”, zegt een woordvoerder van de gemeente Voorschoten. “Dat was alleen het geval wanneer er ambtelijke staf bij aanwezig was.” De taskforce dacht daar anders over en rekende elke keer dat ze samenkwamen of spraken met een betrokkene als een vergadering. Het aantal vergadering dat achteraf gedeclareerd werd was daarom niet zes, maar drieëntwintig. “We dachten de afspraken goed op papier te hebben en waren er van overtuigd dat het om een soort vriendendienst ging”, verklaart de woordvoerder van de gemeente.

Eieren
Hoewel de gemeente dacht de afspraken goed gemaakt te hebben kozen ze toch eieren voor hun geld toen de taskforce een rechterlijke procedure begon en de zaak voor de rechter dreigde te komen. “Dat zou leiden tot hoge proceskosten en er bestond een kans dat we het zouden verliezen omdat de afspraken niet 100% duidelijk waren”, zegt de gemeente. In de toekomst gaat de gemeente dergelijke kwesties dan ook anders aanpakken. “Misschien doen we het dan met een contract”, aldus de woordvoerder.

Fons Bultman is blij dat ze alsnog betaald zijn, al ging het de taskforce niet om het geld. “Het is jammer dat het zo gelopen is, het ging echt om een principekwestie.”

Delen

6 reacties

 1. Nou dat is dan toch een mooie zaak als het niet om het geld gaat, misschien ook wel handig om gelijk te melden naar welk goed doel het dan gestort gaat worden.

  • Harry Knoors op

   Ik word altijd een beetje moe van mensen die beweren dat ze het niet om het geld doen.
   Het is hypocriet en niet eerlijk t.o.v. mensen die het echt niet om het geld doen en veel tijd spenderen aan vrijwilligerswerk.
   Ik beschouw dit onderzoek ook als vrijwilligerswerk.

  • Harry Knoors op

   Ik weet wel een goed doel. Alle verenigingen van Voorschoten ontvangen in 2020 geen subsidie meer. Volgens mij om het zwembad open te houden. Geef het geld aan een van deze verenigingen.

   • Harry Knoors op

    Ik weet wel een goed doel. Alle verenigingen van Voorschoten ontvangen in 2020 geen subsidie meer. Volgens mij om het zwembad open te houden. Geef het geld aan een van deze verenigingen.

 2. Dick Barnhoorn op

  Goed ingeschat van de gemeente Voorschoten. Zo voorkom je dat je straks nog meer onnodig geld verkwanseld. Misschien dat de gemeenteraad van Leiden, hier wat aan heeft m b t tot het dossier van v.v. GHC. Ook hier dreigt straks de rechter aan te pas te moeten komen als dit geschil niet tot een oplossing komt. De obligatiehouders hebben inmiddels via een advocatenkantoor die hier in een specialist is, in de arm genomen. En die ziet behoorlijke winstkansen voor de gedupeerden.

Laat een reactie achter

Over de auteur

Lieuwe van Slooten

Je bent nu offline