(Foto: Sleutelstad/Chris de Waard).

Leidse regio hijst regenboogvlag op Coming Out dag

De vijf gemeenten in de Leidse regio hangen morgen de regenboogvlag uit op Coming Out Day. Daarmee dragen ze uit dat iedereen recht heeft op een vrij en veilig leven. Ook de universiteit hijst de vlag.


Robbert Beurse sprak met voorzitter Debbie Helaha van COC leiden over Coming Out dag.

De regenboogvlag symboliseert dat iedereen uniek is en erbij hoort. Met het hijsen van de regenboogvlag op Coming Out dag dragen gemeenten de boodschap uit aan inwoners, werknemers, scholen, bedrijven en maatschappelijke organisaties dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, ongeacht seksuele voorkeur, genderidentiteit/expressie en sekse-kenmerken.

Workplace Pride
In Leiden worden er extra activiteiten georganiseerd rondom Coming Out dag. Het LUMC tekent officieel de lidmaatschapsovereenkomst met Workplace Pride. Deze organisatie ondersteunt bedrijven en instellingen bij het vormgeven van een inclusieve cultuur voor lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en interseks (LHBTI+) medewerkers. Het LUMC is het eerste umc en ook het eerste ziekenhuis in Nederland dat zich aansluit bij Workplace Pride.

Het COC is morgen tussen 8.00 en 10.00 uur en tussen 12.30 en 14.30 uur in de stad aanwezig op een aantal drukbezochte plekken in de stad. Zaterdag is er een Coming Out Day Party in COC De Kroon Langegracht 65 van 22.00 – 04.00 uur.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×