Leidse regio hijst regenboogvlag op Coming Out dag

14

De vijf gemeenten in de Leidse regio hangen morgen de regenboogvlag uit op Coming Out Day. Daarmee dragen ze uit dat iedereen recht heeft op een vrij en veilig leven. Ook de universiteit hijst de vlag.


Robbert Beurse sprak met voorzitter Debbie Helaha van COC leiden over Coming Out dag.

De regenboogvlag symboliseert dat iedereen uniek is en erbij hoort. Met het hijsen van de regenboogvlag op Coming Out dag dragen gemeenten de boodschap uit aan inwoners, werknemers, scholen, bedrijven en maatschappelijke organisaties dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, ongeacht seksuele voorkeur, genderidentiteit/expressie en sekse-kenmerken.

Workplace Pride
In Leiden worden er extra activiteiten georganiseerd rondom Coming Out dag. Het LUMC tekent officieel de lidmaatschapsovereenkomst met Workplace Pride. Deze organisatie ondersteunt bedrijven en instellingen bij het vormgeven van een inclusieve cultuur voor lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en interseks (LHBTI+) medewerkers. Het LUMC is het eerste umc en ook het eerste ziekenhuis in Nederland dat zich aansluit bij Workplace Pride.

Het COC is morgen tussen 8.00 en 10.00 uur en tussen 12.30 en 14.30 uur in de stad aanwezig op een aantal drukbezochte plekken in de stad. Zaterdag is er een Coming Out Day Party in COC De Kroon Langegracht 65 van 22.00 – 04.00 uur.

Delen

14 reacties

 1. Een Leids burger op

  Gaybrapad, regenboogvlag op o.a. het stadhuis, gender¨neutrale¨ toiletten e.d.
  Het moet niet gekker worden. Ik zou zeggen: allemaal terug de kast in.
  Dan kan er gevlagd worden vanwege Coming IN dag. 🙂

  • Joëlle Verbaan op

   Zojuist Sleutelstad gevraagd je IP-adres te achterhalen om aangifte te kunnen doen wegens discriminatie.

   • Een Leids burger op

    Tsonge,jonge wat ben jij snel op je teentjes getrapt zeg als ik een grapje maak over homo´s e.d. met o.a. hun coming out day.Het dient om spottend duidelijk te maken dat ik de genoemde zaken in de 1e regel niet nodig vind. Ik zie dat als een soort voorkeursbehandeling voor een bepaalde doelgroep. Daar mogen anderen natuurlijk anders over denken.
    .
    Kortom: volgens mij valt dit gewoon onder de vrijheid van meningsuiting hoor.
    .
    Iets anders is als je mensen vanwege hun geaardheid anders (lees: minderwaardig) gaat behandelen. Dat laatste is wel discriminatie.

  • Burger zonder steunkousen op

   Op de duur kun je wel voor iedere afwijking een eigen feestdag bedenken. Moeten we dan voor al die rariteiten steeds weer een andere vlag op ons gemeentehuis hijsen? Kunnen we niet gewoon één dag per jaar vastleggen waarop wij alle curiosa vieren? En dan één algemene freakvlag, graag.

  • Een Leids burger op

   Niet ik maar jij bent degene die deze site vervuilt met je stomme opmerkingen.

   • Jippie! Weer een reactie. Steeds als ik denk dat het niet dommer kan, blijk je het toch te zijn.😂😂😂

 2. Heel goed dat de gemeente hier aan mee doet. De sexuale vrijheid in ons land wordt overal bedreigd door bekrompen conservatieve en religieuse krachten. Waakzaamheid is geboden, kijk maar eens naar de randen van Europa, daar gaat het al helemaal de verkeerde kant op. Nu zal een vlag in Leiden daar niet direct iets aan kunnen doen, maar alle kleine beetjes helpen. Beter zou het zijn om de vlag gewoon het hele jaar door te hijsen.

  • Een Leids burger op

   Dat is nu al zo op het COC-gebouw aan de Langegracht.
   Daar is niet ook nog eens een regenboogvlag op het stadhuis voor nodig.

 3. Door die bont gekleurde streepjes vlag achter het raam van de kortgeknipte buurvrouw met bril schuin aan de overkant weet ik nu dat ze lesbo is.

Je bent nu offline