Politie pakt vijftienjarige blower op na tip buurtbewoners

81

De politie heeft na een tip van buurtbewoners dinsdagmiddag een vijftienjarige jongen aangehouden tijdens het draaien van een joint bij winkelcentrum Lange Voort in Oegstgeest. Eerder deze week werd wijkagenten verteld dat er regelmatig jongeren bij het winkelcentrum worden gesignaleerd die tijdens hun schoolpauze softdrugs roken.

Toen de agenten dinsdag poolshoogte gingen nemen, bleek er inderdaad een groepje jongeren op de aangewezen locatie aanwezig. De aangehouden tiener had 4,3 gram hasj op zak en bleek na een speekseltest THC, de werkzame stof in hasj of wiet, in zijn bloed te hebben. Ook bleek hij voorwaardelijk vrij te zijn met als één van de voorwaarden dat hij geen drugs mocht gebruiken.

 

Delen

81 reacties

  • Ik ken dit jochie en hij heeft een ontzettend moeilijke jeugd gehad en dit is de enige manier waarop hij zich even ‘normaal’ kan voelen. Niet meteen zulke uitspraken doen als je iemand zn situatie niet kent

   • Een Leids burger op

    Oh, en dan is het opeens toegestaan?
    Citaat¨ Ook bleek hij (dat jochie dus) voorwaardelijk vrij te zijn met als één van de voorwaarden dat hij geen drugs mocht gebruiken.¨
    Het doet mij denken aan de mensen die ook verkeerde dingen doen en dan als ¨excuus¨ menen te kunnen gebruiken dat ze teveel gedronken hebben of zoiets. Het jochie was bovendien gewaarschuwd, niet de eerste keer dus…..

  • Een buurtbewoner op

   Heeft niets met veiligheid te maken, maar met overlast. Ze maken er een enorme troep van. Als het alleen het roken was dan was het niet erg.

  • Sinds ik een familielid verloor door een aanrijding veroorzaakt door iemand onder invloed van softdrugs ben ik er heel anders over gaan denken.

 1. Een Leids burger op

  ¨eerder deze week werd wijkagenten verteld dat er regelmatig jongeren bij het winkelcentrum worden gesignaleerd die tijdens hun schoolpauze softdrugs roken.¨
  Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat die jongeren allemaal 18 jaar of ouder zouden zijn…
  De vraag is dus waarom zij dan niet werden opgepakt.
  Dat wordt duidelijk als men leest: ¨Ook bleek hij (die 15 jarige jongen dus) voorwaardelijk vrij te zijn met als één van de voorwaarden dat hij geen drugs mocht gebruiken.¨

 2. Peter Elfrink

  Ja hoor daar gaat de politie weer af zeg, een 15 jarige oppakken om dat hij of zij blowt.
  Maar tijdens 2 en 3 oktober illegalen verkopers van lachgas of helium ballonnen oppakken durven ze niet 🤔🤔🤔🤬🤬🤬.

  • Nicolien Velder op

   Lachgas verkopen is niet strafbaar. Bezit van wiet onder de 18 wel. Dus wat had de politie moeten doen op 2 en 3 oktober? De verkopers arresteren omdat ze niets strafbaars doen?
   Wat een simpele ziel ben jij zeg, afgeven op personen die niets verkeerd hebben gedaan.

 3. John B.J. Coenraad op

  Dan mogen ze een keertje gaan kijken in de school pauze rond het Betaplein! Lammenschans is hot onder dealers, overdag en in de avond.

 4. Mark Mve

  Hartstikke goed, zullen we nu het probleem is bij de wortel aanpakken inplaats van dat we hier een paradepaardje van maken?
  Verslaving op die leeftijd komt niet zomaar uit het niets. Maar straffen kunnen we wel, good busy Nederland!

  • Gerdine Vosch op

   Geef even je adres door, dan kunnen ze bij jou voor de deur dealen, roken en blikjes, flesjes, zakjes, papiertjes achterlaten. Maar dan niet klagen he, want dan ben jij ook fout.

 5. De “moet-kunnen”- reacties komen denk ik van mensen die het ernstige effect van soft drugs niet kennen. Sinds ik een familielid verloor door een aanrijding veroorzaakt door iemand onder invloed van softdrugs ben ik heel anders over het gebruik ervan gaan denken.

  • Vind ik ook slecht van ze, ze zouden de jeugd op de middelbare school gratis drugs moeten verstrekken. Of misschien al op de lagere school? Wat zul je trots zijn op je (klein)kinderen als ze stoned thuis komen en o school zitten.

 6. Con Ne

  Het lijkt me belangrijk dat zo’n jongen goed wordt opgevangen en gemotiveerd om ermee te stoppen. Op zijn leeftijd geeft het psychische risico’s voor de toekomst.Maar ik begrijp niets van de publiciteit hierover. Door de affaire met de zoon van Halsema begreep ik juist dat jongeren bescherming krijgen tegen publiciteit.

 7. HeerGroen, het gaat ook om blijvende schade door Cannabis aan de hersenen. Tetra hydrdoxy cannabinol (THC) beschadigt de cognitieve functies van de hersenen (intelligentie, geheugen, etc.). Dat heeft vooral bij jongeren ernstige gevolgen voor de rest van hun leven. “Soft”drugs is dus een misleidende term. Lees er de rapporten van het RIVM en de Jellinek kliniek er maar op na.

Laat een reactie achter

Je bent nu offline