Klimmen, hangen en fitnessen in Huigpark met nieuw calisthenicspark

18

Leiden is een buitensport rijker. Zaterdagmiddag heeft wethouder Paul Dirkse samen met de Vrienden van het Singelpark het eerste calisthenicspark van de stad geopend. Het park, een verzameling klim- en hangtoestellen, ligt in het Huigpark.


Een reportage door Maarten Mulder bij de opening van het calisthenicspark.

Calisthenics is een vorm van fitness waarbij kracht- en balansoefening en vanuit het eigen lichaamsgewicht centraal staan en vindt doorgaans in de open lucht plaats. De sport, overgewaaid vanuit de Verenigde Staten, heeft in korte tijd ook in Nederland flink aan populariteit gewonnen. Intussen zijn er in ons land al meer dan tweehonderd calisthenicsparken te vinden.

Het Leidse park is een initiatief van scholieren van het Leonardo College. Met hulp van de Vrienden van het Singelpark, hoofdsponsor Teddy Kids en subsidies van Fonds 1818, het Sportstimuleringsfonds en het WOZfonds werd in 2017 voldoende geld bijeengebracht het park te realiseren.

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen

18 reacties

  1. Ben Crul, inwoner Stevenshofm op

    In het kader van Stevenshof Vitaal ook graag in Stevenshofpark i.p.v. huidig vage, weinig ambitieuze en procedurele Wijkgezondheidsplan Stevenshof Vitaal van Gemeente Leiden dd 1 okt 2019. Hoezo vitaal maken van Stevenshofbewoners?

Over de auteur

Je bent nu offline