De oversteekplaats voor Het Avontuur is erg donker. (Foto en video: Robbert Beurse).

Zoeterwoudse college pakt verkeersveiligheid rond Het Avontuur aan

Nadat VVD-fractievoorzitter Mathieu Paardekooper donderdag opnieuw vraagtekens zette bij de verkeersveiligheid rondom brede school Het Avontuur in Zoeterwoude-Dorp heeft wethouder Ruud Bouter (Verkeer) toegezegd de situatie opnieuw te willen bekijken. Als eerste zal Bouter ervoor zorgen dat de lantaarnpaal bij de oversteekplaats voor de school gaat werken. De paal is er, op verzoek van de raad, in mei van dit jaar neergezet maar heeft, zo stelt Paardekooper, “nog nooit gebrand”. Bouter was niet op de hoogte van het feit dat de lantaarnpaal niet werk. Hij heeft toegezegd dat hij zo spoedig mogelijk zal worden gemaakt.


Robbert Beurse in gesprek met Mathieu Paardekooper en Ruud Bouter over de verkeersveiligheid rond Het Avontuur.

Sinds de opening van de school in augustus 2018 vragen diverse fracties in de gemeenteraad van Zoeterwoude aan het college van B&W om de verkeersveiligheid rondom de school aan te pakken. Paardekooper heeft een oplossing: “Om te beginnen zou er eenrichtingsverkeer moeten worden ingesteld, met daarbij een aantal bloembakken om de snelheid er uit te halen”, verklaarde hij donderdag tegenover Sleutelstad. “Maar eigenlijk moet er een compleet nieuwe situatie worden gecreĆ«erd”.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×