Zoeterwoudse college pakt verkeersveiligheid rond Het Avontuur aan

7

Nadat VVD-fractievoorzitter Mathieu Paardekooper donderdag opnieuw vraagtekens zette bij de verkeersveiligheid rondom brede school Het Avontuur in Zoeterwoude-Dorp heeft wethouder Ruud Bouter (Verkeer) toegezegd de situatie opnieuw te willen bekijken. Als eerste zal Bouter ervoor zorgen dat de lantaarnpaal bij de oversteekplaats voor de school gaat werken. De paal is er, op verzoek van de raad, in mei van dit jaar neergezet maar heeft, zo stelt Paardekooper, “nog nooit gebrand”. Bouter was niet op de hoogte van het feit dat de lantaarnpaal niet werk. Hij heeft toegezegd dat hij zo spoedig mogelijk zal worden gemaakt.


Robbert Beurse in gesprek met Mathieu Paardekooper en Ruud Bouter over de verkeersveiligheid rond Het Avontuur.

Sinds de opening van de school in augustus 2018 vragen diverse fracties in de gemeenteraad van Zoeterwoude aan het college van B&W om de verkeersveiligheid rondom de school aan te pakken. Paardekooper heeft een oplossing: “Om te beginnen zou er eenrichtingsverkeer moeten worden ingesteld, met daarbij een aantal bloembakken om de snelheid er uit te halen”, verklaarde hij donderdag tegenover Sleutelstad. “Maar eigenlijk moet er een compleet nieuwe situatie worden gecreëerd”.

Delen

7 reacties

    • Gaat hier niet om het begrijpen, maar om wát je leest. Inderdaad een beetje moeilijk voor jou zoals je zelf aan geeft 🙂

     • Een Leids burger op

      Het gaat hier wel degelijk ook om begrijpen. Yvette begrijpt blijkbaar (weer) niet, gezien haar reactie van 13 okt. 18:43 uur, dat veel mensen eerst de kop van het artikel lezen en het daarvan laten afhangen of ze ook de rest gaan lezen.

     • Die 13e oktober zit je nog al dwars zeker, lachen !! 🙂
      en als je dan niet helemaal weet waar de kop overgaat…………dan lees je door! Tenminste als je nieuwsgierig genoed bent en anders mis je ook niks, want zo boeiend is Sleutelstad nu ook weer niet. Wat mij betreft vergelijkbaar met Story en Weekend, maar dan op regionaal niveau, met de daarbij behorende groep lezers.
      Vermakelijk om de commentaren te lezen, maar verder ook niet.

     • Een Leids burger op

      Nou Yvette met jouw reactie(s) wordt Sleutelstad er inderdaad niet beter op. 🙂

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline