Missieveiling Zoeterwoude-Dorp. (foto: archief Sleutelstad).

Zoeterwoude op zoek naar bijzondere veilingstukken

Voor de 45e Missieveiling in Zoeterwoude is de organiserende werkgroep nog op zoek naar bijzondere veilingstukken en kavels die op zaterdag 26 oktober ter veiling kunnen worden aangeboden.

Niet alleen vanuit Zoeterwoude maar vanuit de hele regio bieden personen en bedrijven goederen en artikelen aan die geveild mogen worden. “Hoe origineler, fantasierijker hoe beter. Een beetje vernieuwende en kolderieke kavels worden gewaardeerd; op de veilingavond mag gelachen worden!”, zegt mede-organisator Jack Luiten op de website van het evenement.

Opbrengst
De veiling bracht vorig jaar ruim 45.000 euro op. “Sinds de eerste keer hebben we in totaal al anderhalf miljoen euro opgehaald voor de goede doelen”, vertelde Luiten trots. De opbrengst wordt verdeeld onder kleinschalige projecten, waar overwegend jonge inwoners van Zoeterwoude en omgeving bij betrokken zijn. De meeste ervan zitten in de sfeer van medische zorg, onderwijs, huisvesting en educatie voor mensen in ontwikkelingslanden. Ook enkele missionarissen worden nog vanuit de veiling toebedeeld.

Bingo met een missie
Voorafgaand aan de veiling (die om 20.00 uur start) staat er om 19.00 uur bingo op het programma. De organisatie spreekt van ‘Bingo met een missie’, omdat de opbrengst aan dezelfde doelen wordt besteed. Traditioneel zorgt shantikoor ‘De Weidepoort’ voor de opening van de jaarlijkse veiling.

Wie bijzondere veilingstukken wil aanbieden kan contact opnemen met Adri Straathof en Rinus van Swieten via www.missieveiling-zoeterwoude.nl
Giften kunnen worden overgemaakt via de Rabobank NL59RABO 03753 24 100 t.n.v. Missieveiling Zoeterwoude.


Robbert Beurse in gesprek met organisator Jack Luiten over de Veiling met een Missie.

Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×