Hester van Kruijssen nieuw raadslid voor GroenLinks Leiden

12

Ashley North, die afgelopen donderdag wethouder werd voor GroenLinks Leiden, wordt in de gemeenteraad opgevolgd door Hester van Kruijssen. “De Leidse GroenLinks-fractie is blij met het besluit van Hester om de opvolging van raadslid Ashley North in de fractie te vervullen,” zo laat de partij weten. In de raadsvergadering van 12 november is de officiële benoeming.

Hester van Kruijssen is tussen mei en september 2018 al enkele maanden raadslid geweest als invaller voor Emma van Bree die met zwangerschapsverlof ging. Ze neemt voorlopig de portefeuille Werk en Inkomen over. “Door haar werkervaring als sociaal cultureel werker voelt ze zich vertrouwd met deze portefeuille.”

Van Kruijssen zelf laat weten erg veel zin in het raadswerk te hebben. “Ik vind het erg leuk om met deze fractie te mogen samenwerken aan een socialer Leiden.”

Delen

12 reacties

  • Ingeborg Westerhoff

   Jelte Liemburg Ik weet het niet hoor, maar stemmen op beloftes die niet worden uitgevoerd, noemen ze in de rechtbank “valse rethoriek”. Mensen hebben hier niet op gestemd. Iedereen wordt gewoon in de maling genomen met al die beloftes.

   • Een Leids burger op

    Ik vermoed ook dat bijvoorbeeld minima, zieken e.d. die op Slinksgroen en Partij voor de Afbraak (Liemburgs partij) hadden gestemd niet verwacht zouden hebben dat ook deze partijen keihard zouden bezuinigen op deze mensen terwijl er voor andere zaken zoals een tekort bij het stadhuis wel extra geld is om dit tekort op te heffen.
    .
    Nu maar hopen dat mensen dat bij de volgende verkiezingen zich ook nog weten te herinneren….
    .

    Het nieuwe GL-raadslid zegt nu: ¨k vind het erg leuk om met deze fractie(GL) te mogen samenwerken aan een socialer Leiden.”
    .

    Eerst zien dan geloven, want met de nu alreeds genomen besluiten en nieuwe voorgestelde bezuinigingsmaatregelen zal het er niet socialer maar juist ASOCIALER op worden!

 1. Ik ben niet links en ook niet groen (al doet de naam anders vermoeden 😉 ) maar Hester is een goeie… Een doelbewuste vriendelijke vrouw met capaciteiten. Vermoedde haar in een heel andere politieke hoek, maar GroenLinks mag blij zijn met haar 🙂

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline