Rustig Jacques Urlusplantsoen verlost van politiecamera’s

16

Dankzij een goede samenwerking tussen bewoners en organisaties worden de politiecamera’s in het Jacques Urlusplantsoen begin november verwijderd. De camera’s zijn niet meer nodig omdat het rustiger is geworden na een aantal onstuimige jaren, dat meldt de gemeente Leiden.

De gemeente Leiden zet zich samen met de politie, organisaties in de stad en betrokken bewoners in om de leefbaarheid en veiligheid in het Jacques Urlusplantsoen te verbeteren. Eén van de vele maatregelen die in 2016 werd genomen, was het plaatsen van twee politiecamera’s in het plantsoen die samen met de camera’s in en om de portieken dienen als buurtpreventie.

Het resultaat van alle maatregelen is de toegenomen leefbaarheid en veiligheid in het Jacques Urlusplantsoen. Er is volgens de gemeente geen reden meer om deze camera’s te laten hangen. De gemeente is dan volgens de wet verplicht de politiecamera’s te verwijderen. De camera’s in en om de portieken blijven wel in gebruik en ook de samenwerking met de betrokken partijen wordt voortgezet.

Delen

16 reacties

 1. Deze overlast heeft zich nu verplaatst naar de omliggende wijken, waar overlast is en regelmatig wordt gedeald! Voornamelijk bij het voetbalveldje aan de Noachstraat en de ervoor gelegen parkeerplaats! Maar daar wordt niet tegen opgetreden!

  • Heb je je klachten doorgegeven?
   Dit weekend nog een brief ontvangen van o.m. de gemeente. Bij een bewonersbijeenkomst gaven mensen aan dat er daar overlast is.
   Bij navraag is gebleken dat er zowel bij de gemeente als bij de politie geen meldingen zijn gedaan van overlast. Tsja, dan moet je ook niet klagen dat er niets aan gedan wordt….

  • dat was op een galerij bij een woning, de camera’s staan er voor de overlast op straat. Dat is gelukkig een stuk verminderd.

 2. Het gaat omdat er camera’s hangen! Haal je ze weg, komt het probleem weer terug!

Over de auteur

Arjen Kennis

Je bent nu offline