(Foto: Chris de Waard)

Rustig Jacques Urlusplantsoen verlost van politiecamera's

Dankzij een goede samenwerking tussen bewoners en organisaties worden de politiecamera’s in het Jacques Urlusplantsoen begin november verwijderd. De camera’s zijn niet meer nodig omdat het rustiger is geworden na een aantal onstuimige jaren, dat meldt de gemeente Leiden.

De gemeente Leiden zet zich samen met de politie, organisaties in de stad en betrokken bewoners in om de leefbaarheid en veiligheid in het Jacques Urlusplantsoen te verbeteren. Eén van de vele maatregelen die in 2016 werd genomen, was het plaatsen van twee politiecamera’s in het plantsoen die samen met de camera’s in en om de portieken dienen als buurtpreventie.

Het resultaat van alle maatregelen is de toegenomen leefbaarheid en veiligheid in het Jacques Urlusplantsoen. Er is volgens de gemeente geen reden meer om deze camera’s te laten hangen. De gemeente is dan volgens de wet verplicht de politiecamera’s te verwijderen. De camera’s in en om de portieken blijven wel in gebruik en ook de samenwerking met de betrokken partijen wordt voortgezet.

112 Sleutelstad Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×