(Foto: Kim van Asselt).

Tamboers AMIGO naar Engeland voor demonstraties en workshops

Een afvaardiging tamboers van Show- & Marchingband AMIGO Leiden reist vrijdag af naar het Britse Portsmouth om daar een workshop, demonstraties en ondersteuning te verzorgen bij de NTC-Nautical Training Corps competition in het nabij gelegen K2 Centre in Crawly. De Leidenaren gaan op uitnodiging van het eveneens Britse Southern Percussion (SP Instruments). Een internationale fabrikant van slagwerkinstrumenten. Op 27 oktober reizen de tamboers van AMIGO weer terug naar Leiden.

AMIGO tijdens een optreden in Engeland bij The Glasgow Tattoo in 2017.

SP Instruments heeft in samenwerking met AMIGO’s voormalige tamboer-instructeur Martijn Vogelaar unieke trommelstokken ontworpen. Vogelaar is tamboer bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine en sinds kort bevorderd tot tweede Tamboer-Maître van dit orkest. Hij zal zijn collega en mede marine-tamboer Sander Bergman meenemen die momenteel de rol van tamboer-instructeur bij AMIGO vervuld. De demonstraties staan onder leiding van Bergman.

Naast de connectie met Southern Percussion is Show- & Marchingband AMIGO Leiden steeds bekender aan het worden in het Verenigd Koninkrijk. Mede dankzij diverse populaire YouTube video’s van de band en de daar opvolgende optredens tijdens The Glasgow Tattoo en The Belfast Tattoo.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×