Kim Vermaas in de verloren finale van 2017 tegen Li Jie. (Foto: Scylla).

Scylla organiseert Tafeltennismasters komend weekend voor de zevende keer in Leiden

De Tafeltennismasters zelf zijn al heel wat ouder dan zeven jaar, de eerste editie dateert van 1938, maar sinds 2013 wordt het toernooi in Leiden gehouden. Dit jaar zijn er ook internationale spelers uitgenodigd om het toernooi aantrekkelijker te maken voor het publiek én de spelers. Wouter Lut en Jan Vermaas, beide oud-voorzitter van tafeltennisvereniging Scylla, hopen dat tafeltennisliefhebbers hun weg naar de tafeltennishal aan de Voorschoterweg weten te vinden. Toegang is beide dagen gratis.

Belangrijkste Leidse troef op een overwinning is Kim Vermaas die dit jaar al Nederlands kampioen werd en na een derde en tweede plaats bij de Masters in eerdere edities graag deze titel op haar erelijst wil bijschrijven. Dat zien Wouter Lut en Jan Vermaas (vader van) natuurlijk ook graag gebeuren, maar ze zijn ook blij dat ze de Amerikaans top50-speelster Lily Zhang komend weekend mogen ontvangen. Lut: “Zij heeft onlangs bij een toernooi in China gewonnen van twee toptien-speelsters. Dus die vrouw kan het Kim dus heel lastig maken.” Maar met geduchte tegenstand zal de overwinning des te zoeter smaken, aldus Lut.

Twee andere Scylla-speelsters Esmée van Marwijk en Marie Depuydt zullen ook hun opwachting maken. Bij de mannen doen de kopman van Scylla, Kazeem Nasiru, en Gerard Bakker jr. een poging om voor een verrassing te zorgen.


Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Wouter Lut en Jan Vermaas van Scylla over het Tafeltennismasters-toernooi van 26 en 27 oktober.

Het toernooi start zaterdag met de jeugdmasters. Zes jongens en zes meisjes gaan strijden voor een ticket om mee te mogen doen aan de echte Masters. Op zondag worden de kwartfinales, halve finales en finales gespeeld. Waarbij steeds minder tafels in de hal komen en steeds meer tribunes worden bijgebouwd. Daar hebben Vermaas en Lut een legertje aan vrijwilligers voor klaarstaan. De wedstrijdleiding is in handen van de Nationale Tafeltennisbond.

En al is het organiseren van de Masters een hele klus, zowel Lut als Vermaas hopen dat het toernooi ook volgend jaar in Leiden georganiseerd kan worden. “Wij hebben een ideale hal die voldoet aan alle voorwaarden die de NTTB stelt.”

Programma
Zaterdag 26 oktober is de aftrap om 9.00 uur met de jeugdmasters en ’s middags om 14.00 uur begint de kwalificatie.  Op zondag 27 oktober beginnen de eerste wedstrijden om 9.30 uur, de vrouwenfinale staat gepland voor 17.30 uur en de mannenfinale voor 18.15 uur. Toegang is gratis. Kijk voor actuele informatie op de website van de NTTB.

 

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×