RAPLeiden organiseert Tegenlicht meet-up over 'Houtbouwers'

Bouwen met hout is terug van weggeweest. Na de eeuw van beton en staal is het tijd voor de houten revolutie. Althans dat is het pleidooi van een groep architecten uit binnen- en buitenland. In de VPRO Tegenlicht documentaire “Houtbouwers’ die afgelopen zondag werd uitgezonden hielden Nederlandse architecten een pleidooi voor de terugkeer naar hout. Beter voor het milieu en beter voor de mens zelf die in die gebouwen woont of werkt. Donderdag 24 oktober kan iedereen in PLNT meepraten over de voors en tegens van bouwen met hout.

De Oegstgeester architect  Leen Borst is een van de initiatiefnemers voor de Leidse meet-up naar aanleiding van de tv-documentaire. “Het zou mooi zijn als we zouden zeggen we gaan alleen nog maar met hout bouwen. Ik heb mijn hele leven bijna alleen met beton gewerkt. Ik heb nu in Hazerswoude een huis ontworpen dat volledig van hout is. Dat hout kwam per vrachtwagen uit Oostenrijk.”


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Leen Borst over de meet-up in PLNT over  VPRO Tegenlicht documentaire Houtbouwers.

In de documentaire zegt architect Marco Vermeulen dat er in Nederland voldoende productiebos is om 22.000 huizen mee te bouwen. Vermeulen’s enthousiasme is aanstekelijk. Borst: “Als je de documentaire Houtbouwers ziet, hoor je alleen de voordelen, maar er zitten natuurlijk nog wel wat haken en ogen aan en daar willen we het donderdag vooral over gaan hebben. We hebben een aantal deskundigen uitgenodigd: Christoffel Klap van woningcorporatie Ons Doel, Hilde Blank, stadsbouwmeester van Leiden, Ronald Knappers, VVK Architecten, Gebke van Gaal, raadslid GroenLinks en Yvonne van der Hulst, van het meest duurzame bouwbedrijf uit de regio. En verder hopen we dat er heel veel mensen uit Leiden komen meepraten.”

Toegang is gratis, om 19.00 uur wordt de documentaire nog een keer vertoond en om 20.00 uur begint de meet-up. In PLNT aan de Langegracht. Graag wel aanmelden via de link op de website van RAPLeiden.

Duurzaamheid Economie Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×