De toren van de voormalige kerk staat er nog. (Foto's en Video: Robbert Beurse en Gert-Jan Versteegen).

Sloop Christus Dienaarkerk Zoeterwoude gestart

Na het verwijderen van asbest is donderdag gestart met de sloop van de voormalige Christus Dienaarkerk in de dorpskern van Zoeterwoude. De komende twaalf maanden bouwen aannemer Houtman en vastgoedontwikkelaar Verheij twaalf eengezinswoningen en acht tweekamerappartementen op de plek waar het kerkgebouw stond. De woningen in het nieuwe huizenblok, dat ‘Ambachtshof’ gaat heten, worden volledig gasloos en zo duurzaam mogelijk opgeleverd. Op de website: wonen in de ambachtshof zijn alle details over de nieuwbouw te vinden.

Na een afscheidsontbijt op 10 mei 2018 (Hemelvaartsdag) sloot de Christus Dienaarkerk na bijna 50 jaar definitief haar deuren. De parochianen sluiten sindsdien aan bij de missen in de nabij gelegen Sint-Jan Onthoofdingkerk aan de Zuidbuurtseweg 20 in Zoeterwoude-Dorp.


Buurtbewoners legden de start van de sloopwerkzaamheden vast.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×