Wolf van Dijk is de Haagse verdediging te snel af. (Foto: les Barnas).

Terugblik Leids topsportweekend: DIOK, ZVL-1886 en Tafeltennismasters

Hét topsportevenement van dit weekend was de Nationale Tafeltennismasters bij Scylla. Scylaan Kim Vermaas pakte daarbij knap de tweede plaats. Ook de rugbyers van DIOK en de waterpolomannen van ZVL-1886 kwamen in actie. Dat resulteerde voor DIOK in een monsterzege en voor ZVL in een pak slaag.

Rugby: monsterzege DIOK tegen Haagse RC

De Leidse fans waren zaterdag in grote getale naar de altijd enerverende rugbyderby tegen het Haagse HRC gekomen. Dat het een wat minder spannende wedstrijdmiddag zou worden, bleek al snel. In de derde minuut werd de openingstreffer al gemaakt. Bij het eindsignaal stond het 74-3. DIOK neemt met haar overwinning de tweede plaats in het klassement in. Bovenaan staat Hilversum, dat thuis won van RC ’t Gooi.

Lees meer.

(Foto: Els Barnas).

Waterpolo: ZVL-1886 krijgt pak slaag van landskampioen

De mannen van ZVL-1886 werden zaterdag in eigen bad volledig weggespeeld door landskampioen UZSC uit Utrecht.  Uiteindelijk kwam er een 4-16 eindstand in de boeken na een wedstrijd, waarin ZVL-1886 Tetteroo van meet af aan geen schijn van kans kreeg.

Lees meer.

Tafeltennis: Vermaas pakt zilver op Nationale Tafeltennismasters

Kim Vermaas van het Leidse Scylla is dit weekend tweede geworden bij de Nationale Tafeltennismasters. Het toptoernooi werd dit jaar voor de zevende keer op rij gehouden in het Scylla Tafeltenniscentrum. Vermaas verloor in de finale met 4-0 van de Chinese Yaping Ding en pakte daardoor voor de vierde keer in haar carrière het zilver. Voor het eerst namen dit jaar op uitnodiging ook enkele buitenlandse spelers deel aan het toernooi.

Lees meer.

(Foto’s: Wim de Leeuw).

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×