Zoektocht ontsnapte gevangene breidt zich uit over heel Nederland

50

Een speciaal team van de politie is ingezet om de minderjarige gevangene die maandag wist te ontsnappen uit het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp op te sporen. Ondanks een zoekactie en de inzet van een politiehelikopter is de jongen nog steeds voortvluchtig.

De jeugdige gedetineerde bracht maandag onder begeleiding een bezoek aan het ziekenhuis in Leiderdorp, maar wist te vluchten. “Wij zetten nu allerlei middelen in om hem weer naar binnen te halen”, zegt de politie tegen mediapartner Omroep West. “Hij staat nu gesignaleerd in alle systemen en heel politie Nederland kijkt naar hem uit.”

De politie wil niet kwijt wat de jongen op zijn kerfstok heeft, maar adviseert wel om hem niet zelf te benaderen. “Probeer niet de held uit te hangen en laat ons gewoon ons werk doen.” Wie de jongen ziet wordt gevraagd 112 te bellen.

Signalement
Het gaat om een donkere jongen met donker kroezend haar. Hij is 1,82 meter lang en heeft tatoeages in zijn nek en op zijn arm. Verder droeg hij maandag een zwarte trainingsbroek met een witte streep op de zijkant. Op de vraag waarom er geen naam en foto’s worden verspreid van de jongen, zegt de politie: “Dat is aan het Openbaar Ministerie (OM). Zij bepalen wat we qua opsporingscommunicatie mogen inzetten.”

Delen

50 reacties

  • Mevr J de Graaf op

   Ik hoop dat jullie hem te pakken krijgen maar een foto zal toch makkelijker zijn dan weten we precies hoe hij eruit ziet

 1. Minderjarig met tatoeages in de nek en op de arm. Ook nog eens uiterst gewelddadig. Waar is dat fout gegaan….

 2. Hoe is het toch mogelijk dat een gevangene de benen neemt! Tijdens een open dag van Justitie in de PI Haaglanden werd verteld dat bij een gevangene, die een bezoek aan b.v. het ziekenhuis brengt, een lange stok in z’n broekspijp wordt gestoken zodat deze niet kan ontsnappen.

 3. Waarschijnlijk heeft hij zich moeten ontkleden voor een onderzoek en is de stok “vergeten aan te trekken” toen hij klaar was 🤣

 4. Waarom voeren ze niet gewoon een systeem in met onderhuidse RFID-chips voor gevangenen? Dan ben je tenminste ook af van dat gezeik dat ze de halve tijd hun elektronische enkelband verwijderen of ontsnappen uit TBS-instellingen. Lopen echt achter in Nederland wat dat betreft, in de VS werken ze al daarmee in sommige staten.

 5. Tanja Van Der Maden Gerritsen

  jammer dat we niet weten hoe die jongen eruit ziet , vanmiddag bij de hoogvliet in sassenheim eem donkere magere jongen met een spinneweb tatoe in zijn nek , maar omdat je niet weet hoe die jongen eruit ziet heb ik geen politie gebeld een beetje lullig als het om een andere jongen gaat

 6. Mevr J de Graaf op

  Ik hoop dat jullie hem te pakken krijgen maar een foto zal toch makkelijker zijn dan weten we precies hoe hij eruit ziet

 7. hij heeft de boot terug genomen denk ik want er word geen foto getoont dat duid dus op ,,,,,,,,,

 8. Robert Brandt

  Volgens heb ik hem net gezien, hij passeerde me en 30 meter verder kwam ik hem weer tegen en dat is denk 10x gebeurd…….hij had wel elke x een andere broek aan wat ik heel vreemd vond

 9. Susan van der Vlist

  straks dan doet die gene iemand wat aan
  En dan is het het te laat
  Dan hebben ze spijt dat ze geen foto hebben laten zien
  Niemand weet hoe die er uit ziet
  Dus het kan iedereen zijn
  Je kan nu iedereen gaan verdenken
  Je mag hem niet benaderen
  Maar ja dat kan ook niet want we weten haast niks van hem

 10. Jammie Toro

  Volgens mij zag ik hem net in de coffeeshop. Maar weet niet of hij dat was anders was die ik zag bij de jumbo. Of de NS weet het niet meer hoor ze lijken allemaal op elkaar.

Je bent nu offline