Ook bij station Leiden Centraal keek de politie gistermiddag uit naar de ontsnapte gevangene. (Foto: AS Media).

Zoektocht ontsnapte gevangene breidt zich uit over heel Nederland

Een speciaal team van de politie is ingezet om de minderjarige gevangene die maandag wist te ontsnappen uit het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp op te sporen. Ondanks een zoekactie en de inzet van een politiehelikopter is de jongen nog steeds voortvluchtig.

De jeugdige gedetineerde bracht maandag onder begeleiding een bezoek aan het ziekenhuis in Leiderdorp, maar wist te vluchten. “Wij zetten nu allerlei middelen in om hem weer naar binnen te halen”, zegt de politie tegen mediapartner Omroep West. “Hij staat nu gesignaleerd in alle systemen en heel politie Nederland kijkt naar hem uit.”

De politie wil niet kwijt wat de jongen op zijn kerfstok heeft, maar adviseert wel om hem niet zelf te benaderen. “Probeer niet de held uit te hangen en laat ons gewoon ons werk doen.” Wie de jongen ziet wordt gevraagd 112 te bellen.

Signalement
Het gaat om een donkere jongen met donker kroezend haar. Hij is 1,82 meter lang en heeft tatoeages in zijn nek en op zijn arm. Verder droeg hij maandag een zwarte trainingsbroek met een witte streep op de zijkant. Op de vraag waarom er geen naam en foto’s worden verspreid van de jongen, zegt de politie: “Dat is aan het Openbaar Ministerie (OM). Zij bepalen wat we qua opsporingscommunicatie mogen inzetten.”

112 Sleutelstad Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×