(Beeld: RAP Leiden).

Stadscafé #12 over mobiliteit in de moderne stad

Als je de hoeveelheid ruimte die auto’s innemen op straten en parkeerterreinen vertaalt naar een huis, dan krijg je een woning met een hele grote garage voor de auto met daaromheen kleine hokjes om in te koken, te slapen en te leven. Met dat intrigerende plaatje roept RAPLeiden mensen op morgenavond naar Scheltema te komen voor een nieuwe editie van het stadscafé over mobiliteit: hoe krijg je de stad in beweging.

Een greep uit de vragen die aan de orde zullen komen: is het einde van het auto-tijdperk nabij of begint dat nu pas? En wat doe je met zelfsturende auto’s en deelfietsen? Leiden groeit en meer mensen betekent ook meer auto’s, fietsen, bussen en treinen. Hoe zorg je ervoor dat al die mensen in de stad nog van A naar B kunnen.Te gast zijn Willem Snel van adviesbureau &Morgen en Tonny Bosch van adviesbureau MOVE Mobility. Zij delen hun inzichten en kennis op het gebied van mobiliteit.

Willem Snel is landschapsarchitect en stedenbouwkundig ontwerper en hij houdt zich bezig met Intelligente mobiliteit. Voor hem gaat het daarbij niet alleen om zoveel mogelijk technische hoogstandjes te introduceren, maar juist hoe mensen de techniek kunnen gebruiken om de stad leefbaar te houden.
Tony Bosch is verkeerskundige die graag ‘betere steden helpt vormgeven’, zoals hij het op de website van zijn eigen organisatie noemt en dat doet hij al veertig jaar.

Het Stadscafé begint om 20.00 uur, zaal gaat open om 19.30 uur. Locatie: Scheltema Marktsteeg 1, Leiden. Toegang is gratis.

Duurzaamheid Economie Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×