De intocht van Sinterklaas in Voorschoten in 2017. (Foto: Chris de Waard).

Geen zwarte pieten meer tijdens intocht Sinterklaas Voorschoten

Tijdens de intocht van Sinterklaas in het centrum van Voorschoten krijgt de Goedheiligman dit jaar alleen hulp van roetveeg pieten. Daarmee verdwijnt zwarte piet uit beeld. Hoewel de gemeente Voorschoten geen subsidie verstrekt aan de ondernemers die de intocht organiseren, is burgemeester Pauline Bouvy-Koene erg blij met de keuze voor roetveeg pieten. “Als het voor mensen pijnlijk is om te worden geconfronteerd met de kleur van zwarte piet dan kiezen wij er voor om een andere lijn te volgen”, legt de burgemeester uit.

Met de keuze voor roetveeg piet volgt Voorschoten de lijn van het Sinterklaasjournaal waar de NTR onlangs besloot geen volledig zwart geschminkte pieten meer in te zetten. Bouvy-Koene benadrukt dat het in het belang van de kinderen is om met het beleid van de NTR mee te gaan. “In het Sinterklaasjournaal zien de kinderen iets wat ze allemaal begrijpen. We moeten geen discussie voeren over een probleem dat alleen door ouders wordt gezien.”

De burgemeester vreest niet dat de intocht tot veel conflict zal leiden in het dorp. “Ik zou me kunnen voorstellen dat mensen het hier niet mee eens zijn, maar laten we het gezellig houden”, aldus de burgemeester. De intocht van Sinterklaas in Voorschoten is op 23 november.


Verslaggever Lieuwe van Slooten in gesprek met burgemeester Pauline Bouvy-Koene

Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×