De VVD-fractie in Voorschoten (Foto: Lieuwe van Slooten).

VVD Voorschoten presenteert begin volgende week nieuwe wethouderskandidaat

De fractie van de VVD in Voorschoten komt na het weekend met een nieuwe wethouderskandidaat. Dat kondigde fractievoorzitter Katrien van Meenen donderdag aan tijdens de raadsvergadering. De fractie zei eerder dat ze al in oktober een opvolger voor Nanning Mol hoopte te hebben. “Het was net iets te krap”, zegt Van Meenen.

De beoogde opvolger van Nanning Mol die burgemeester werd in Laren was in eerste instantie oud-fractievoorzitter Sjoerd van den Dool. Zijn benoeming ging echter op het laatste moment niet door vanwege een handhavingsverzoek dat ingediend werd door zijn buren. Van den Dool zou een deel van een schuurtje op gemeentelijke grond hebben gebouwd zonder vergunning. Doordat de partij integriteit hoog in het vaandel heeft staan werd de benoeming definitief ingetrokken en bleef Van den Dool gewoon raadslid.

Sindsdien is de VVD hard op zoek naar een andere wethouderskandidaat. De afgelopen weken heeft de partij dan ook meerdere kandidaten gehoord en zijn er veel gesprekken gevoerd. Begin volgende week hoopt de VVD in Voorschoten met een naam te komen. Of de nieuwe wethouderskandidaat uit Voorschoten komt sluit Van Meenen niet uit. “Dat zou zomaar kunnen”, zegt ze.


Verslaggever Lieuwe van Slooten in gesprek met VVD-fractievoorzitter Katrien van Meenen

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×