Op 1 oktober trokken boeren uit heel Nederland naar Den Haag om te protesteren tegen de aangekondigde maatregelen. (Foto: Chris de Waard).

Zoeterwoude is trots op de boer

Met het indienen van de motie ‘Trots op de boer’ liet CDA Zoeterwoude donderdag tijdens de bespreking van de visie ‘natuurlijk leefomgeving’ weten achter de protesterende boeren te staan. “We moeten gewoon trots zijn op de mensen die lokaal producten produceren en het landschap behoeden voor andere zaken”, verklaarde Bakx.


Robbert Beurse in gesprek met Arjan Bakx over de motie ‘Trots op de boer’.

Geen bezwaar
Het indienen van een motie betekent vaak dat een partij het niet eens is met een voorstel. Dat is nu niet het geval. “We maken een statement, als agrarische partij van Zoeterwoude. Het probleem van de boeren moet op de agenda komen, daarom hebben we een motie ingediend”, vervolgt Bakx, “we hopen dat, als de agrarische sector in onze gemeente getroffen wordt door stikstof maatregelen, er door de gemeente gekeken wordt hoe dit zo ruimhartig mogelijk kan worden opgelost”.

De fracties van Progressief Zoeterwoude, VVD en Seniorenbelangen Zoeterwoude sloten zich bij de motie aan. Deze werd dan ook unaniem aangenomen.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×