Senioren Belangen Zoeterwoude wil Alzheimer Café

Als het aan Thea van der Kooi, fractievoorzitter van Senioren Belangen Zoeterwoude, ligt komt er zo snel mogelijk ook een Alzheimer Café in Zoeterwoude. “In de omgeving zie je ze al verschijnen, het is fijn om ook binnen de grenzen van Zoeterwoude zo’n ontmoetingsplaats te hebben”, aldus van der Kooi.


Robbert Beurse in gesprek met Thea van der Kooi over Alzheimer Café.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering vroeg van der Kooi donderdag aan wethouder Ruud Bouter om de mogelijkheden van een dergelijke ontmoetingsplaats te onderzoeken. Bouter reageerde positief: “het lijkt me een hartstikke goed idee, dat mooi past bij ons project Zoeterwoude Samen dementievriendelijk“. Bouter heeft toegezegd het verzoek van van der Kooi bij de projectgroep neer te leggen.

Alzheimer café
Een Alzheimer cafe is een ontmoetingsplaats voor beginnende dementerenden en hun naasten. Ze kunnen elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×