Nieuwe studenten maken kennis met watersporten tijdens introductieweek. (Archieffoto: Sleutelstad/Emile van Aelst).

Studentensportverenigingen richten koepel op voor betere samenwerking

Leiden telt ruim vijftien sportverenigingen die zich richten op studenten. Om alle belangen goed te behartigen heeft de Plaatselijke Kamer voor Verenigingen het initiatief genomen een overkoepelend orgaan op richten: Stichting Studentensport Leiden. Drie bestuursleden waren onlangs te gast bij Sport071. “We willen de onderlinge communicatie verbeteren en Leiden vertegenwoordigen in de rest van Nederland.

De Stichting Studentensport Leiden wil de deelname van Leidse studentensportverenigingen aan landelijke evenementen stimuleren. Willem Verhoeven: “Bijna elke sport heeft wel een landelijk studentenkampioenschap,maar voor de Leidse verenigingen was het de laatste jaren niet mogelijk om deel te nemen, omdat Leiden niet betrokken was bij de landelijke organisatie van studentensporten. Daar was geen behoefte aan. Maar dat is veranderd en daarom zijn wij met deze stichting gestart.”


Sport071-presentator Maarten Mulder in gesprek met Willem Verhoeven, Valentijn Kok en Arian van der Spek van de Stichting Studentensport Leiden.

De nieuwe Stichting Studentensport is er voor alle studentensportverenigingen in Leiden en niet alleen voor de clubs die geallieerd zijn met het Universitair Sportcentrum (USC). Het bestuur wil vooral ondersteuning bieden, samenwerking verbeteren en gezamenlijk optrekken bij het aantrekken van sponsoren voor sportevenementen. Ook hoopt de Stichting Studentensport een rol te kunnen spelen bij het verkrijgen van beurzen voor studenten die actief zijn als bestuurslid in hun vereniging.

Als eerste activiteit wil het bestuur een studentensportontmoeting organiseren waar diverse disciplines van sport aan bod komen. In andere studentensteden worden dit soort evenementen al georganiseerd. Hoe dat er allemaal precies uit komt te zien en wanneer het zal plaatsvinden is nog in beraad.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×