Tijdens het Leidse sportcongres werd er een Walking basketball demonstratie gegeven.(Foto's: Emile van Aelst).

ZZ Leiden en BS Leiden starten met Walking Basketball

ZZ Leiden en BS Leiden starten begin volgend jaar met Walking Basketball. De sport is bedoeld om 55-plussers aan het bewegen te krijgen en wordt op twee plekken in Leiden aangeboden: in de Vijf Meihal en in sporthal Houtkwartier.


Reanne van Kleef in gesprek met Richard den Os van ZZ Leiden over Walking Basketball in Leiden. 

Walking Basketball lijkt in grote lijnen op gewoon basketbal. Het meest opvallende verschil is dat spelers niet mogen rennen. Ook is het veld kleiner en hangt de basket vaak lager. Daarnaast worden met bepaalde oefeningen ook juist de hersenen gestimuleerd en is het sociale aspect erg belangrijk.

Het is de bedoeling dat Walking Basketball wordt uitgerold bij alle eredivisieclubs en dus ook bij ZZ Leiden. Door ook BS Leiden erbij te betrekken, wordt er met locaties in Leiden Zuid-West en Leiden Noord voor een mooie spreiding in de stad gezorgd. Iedereen die interesse heeft kan meedoen, ook mensen zonder een basketbalachtergrond. Richard den Os van ZZ Leiden: “De doelgroep is 55-plus. Verder kan iedereen meedoen die het leuk vindt om te bewegen en samen met andere mensen iets aan bewegen te doen. In eerste instantie wordt er onderling gespeeld, maar misschien worden er in de toekomst ook wel echte wedstrijden tegen andere teams gehouden.”

Op dit moment worden de voorbereidingen voor de start nog getroffen. Over één tot twee maanden brengt de organisatie meer informatie naar buiten via de websites van BS Leiden en ZZ Leiden en kunnen geïnteresseerden zich aanmelden.

Tijdens het Leidse sportcongres werd er een Walking basketball demonstratie gegeven.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×