'Opa Bert' is door zijn club DIOK al genomineerd. (Foto: Els Barnas).

Verenigingen kunnen clubhelden nomineren voor nationale verkiezing

De verkiezing ‘Clubheld van het Jaar’ gaat weer van start. Tot en met 17.00 uur op 10 november kunnen verenigingen hun eigen clubheld nomineren. Uit de genomineerden komen gemeentewinnaars, provinciewinnaars en uiteindelijk één nationale Clubheld van het Jaar 2019. Deze clubheld wint een feest voor de hele club.

Vanaf 28 oktober tot en met 2 december 2019 kan heel Nederland stemmen op genomineerde clubhelden. In iedere gemeente wint zowel in categorie sport als in de categorie cultuur de clubheld met de meeste stemmen. Er wordt tijdens de stemperiode een aantal keer een tussenstand per categorie gepubliceerd. Om een gemeentetitel te kunnen winnen zijn minimaal vijftig stemmen nodig en de Clubheld moet voldoen aan de voorwaarden.

De provinciewinnaars
Uit alle gemeentewinnaars wordt een top 3 bepaald voor sport en een top 3 bepaald voor cultuur. Dit gebeurt op basis van de meeste stemmen. Uiteindelijk wordt er uit deze lijst één provinciewinnaar gekozen. De provinciewinnaar gaat uiteindelijk door om te strijden voor de titel Clubheld van het Jaar 2019 en wint daarmee een feest voor de hele club.

Award Uitreiking 17 december
Op 17 december wordt tijdens een feestelijke award uitreiking de winnaar bekend gemaakt. Op deze avond komen alle provinciewinnaars bij elkaar en mogen zij de deskundige jury overtuigen waarom hij of zij de titel Clubheld van het Jaar 2019 verdient. Alle provinciewinnaars dienen op deze avond aanwezig te zijn om kans te maken op de hoofdprijs. De deskundige jury selecteert op die avond de landelijke winnaar.

Genomineerden uit Leidse regio
Inmiddels zijn er twaalf clubhelden genomineerd uit de Leidse regio, afkomstig uit Leiden en Voorschoten. Uit leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude zijn nog geen clubhelden genomineerd.

Arthur Haasbroek – Gymsport Leiden – Sportclub – Leiden
Ben Crul – Fietsmaatjes Leiden/Leiderdorp – Sportclub – Leiden
Bert Dijksman – ZVL 1886 – Sportclub – Leiden
Bert Habraken – Rugby Club DIOK – Sportclub – Leiden
Erna van Belkum – ZVL1886 – Sportclub – Leiden
Frank Vermeend – LHC Roomburg – Sportclub – Leiden
Jaro Hartsuiker – Koninklijke Studenten Roeivereeniging “Njord” – Sportclub – Leiden
Ko Pronk – Athletiek Leiden – Sportclub – Leiden
Jelle van Barneveld – Scouting de Mauritsgroep – Cultuurclub – Voorschoten
Matthijs Ferguson – Voorschoten ’97 atletiek – Sportclub – Voorschoten
Rinus van der Burg – Voorschoten ’97 voetbal
Anneke Münker – Sportclub – Voorschoten

 

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Sport Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×