(Foto's: Chris de Waard).

Het Gerecht: Bewoners vergroenen oudste pleintje van Leiden

Wethouder Ashley North heeft vanmiddag het eerste plantje in een boomspiegel op het Gerecht in de aarde gezet. Daarmee gaf hij het startsein voor de vergroening van het pleintje in het Pieterskwartier. De bewoners en studenten die aan een van de oudste pleintjes van Leiden wonen, vroegen bij de gemeente subsidie aan voor het initiatief. Met het geld kochten ze de planten, de gemeente vergrootte de boomspiegels zodat er volop ruimte ontstond voor de vergroening.

Chris de Waard sprak rond het aanplanten op het Gerecht met bewoner Eduard Groen en wethouder Ashley North.

In de boomspiegels van de Leilindes op het plein zijn groenblijvende planten gezet die bessen en andere vruchten gaan dragen. “Voor de vogels en insecten,” zegt Eduard Groen die met enkele buren het initiatief nam. In totaal zijn negen boomspiegels beplant met onder meer vuurdoorns, franjekelken, vleesbessen, kardinaalsmutsen, sieruien, lavendel en zuurbesstruiken.

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×