(Afbeelding: Kleef & Koop).

Leiden City Triathlon heeft datum in 2020 gekregen

De Leiden City Triathlon heeft van de gemeente Leiden een datum gekregen waarop het evenement gehouden kan worden: zondag 14 juni 2020. Met nog zeven maanden aan voorbereidingstijd gaat de organisatie nu hard aan de slag om de eerste editie van de triathlon, die dwars door de Leidse binnenstad gaat, te realiseren.


Reanne van Kleef in gesprek met organisator Jeroen Fakkeldij van ZVL-1886 over de Leiden City Triathlon.

De eerste editie stond oorspronkelijk afgelopen zomer gepland, maar de organisatie kreeg van de gemeente slechts vier maanden van te voren te horen dat de Leiden City Triathlon door mocht gaan. In die korte tijd kon het evenement niet meer goed worden voorbereid en werd besloten het door te schuiven naar 2020.

Omdat de nieuwe datum op een zondag valt in plaats van op een vrijdagavond, kan de triathlon nu achthonderd deelnemers mee laten doen. Dat waren er voorheen nog maar driehonderd. Er wordt in verschillende groepen gestart: van jeugd, parathleten en elitesporters, tot Leidenaren die voor het eerst in aanraking komen met de sport.

Unieke triathlon door de stad
De organisatie is in handen van zwem- en triathlonvereniging ZVL-1886, samen met Stichting Sport in Beeld. Er zijn wel meer steden die een triathlon in de stad zelf organiseren, maar nooit gaat het parcours zo dwars door het centrum als in Leiden de bedoeling is. De deelnemers starten met zwemmen in de Rijn ter hoogte van de Stadsgehoorzaal en bij het stadhuis komen ze het water weer uit. Daar springen ze op de fiets en gaan ze via de Breestraat richting Witte Singel. Vervolgens komen ze via de Steenschuur weer terug en begint het hardloopcircuit. Dat speelt zich voornamelijk af op de Hooglandsekerkgracht en rondom de Burcht.

De route die oorspronkelijk werd bedacht is inmiddels aangepast. In plaats van 2,3 kilometer hardlopen, wordt er nog maar één ronde van 1,1 kilometer gelopen. Daarnaast is de fietsroute omgekeerd.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×