(Foto: PR).

Voetballegende Kees Kist opent nieuwe ontmoetingsplaats voor 55-plussers in Leiderdorp

Voetbalvereniging RCL en hockeyclub Alecto starten komende woensdag met Clubhuis De Derde Helft in Leiderdorp. Dat is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij met als doel de sportkantine een vernieuwde functie geven, namelijk die van een centrale plek waar 55-plussers elkaar kunnen ontmoeten voor activiteiten, een kopje koffie en een goed gesprek. In Leiderdorp is het initiatief opgepakt door Incluzio in samenwerking met RCL en Alecto.


Reanne van Kleef in gesprek met voorzitter Koos Koster van commissie Clubhuis De Derde Helft bij RCL en Alecto. 

Vanaf 09.00 uur kan het publiek in Leiderdorp kennismaken met en deelnemen aan verschillende activiteiten voor 55-plussers, zoals Jeu des Boules, biljarten, schilderen en sjoelen. Iedereen is welkom en de toegang is vrij, sportieve kleding voor de beweegactiviteiten is gewenst. De bekende oud- international Kees Kist opent Clubhuis De Derde Helft in Leiderdorp. De topscoorder van weleer heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor het promoten van het Walking Football in Leiderdorp. Nu zet hij zich in voor De Derde Helft.

Vanaf volgende week is Clubhuis De Derde Helft elke woensdag van 09.00 tot 12.00 uur te bezoeken bij RCL en op donderdag van 09.00 tot 12.00 uur bij alecto.

Clubhuis De Derde Helft in Leiderdorp
Een van de initiatiefnemers is Koos Koster van Alecto. “Dat juist de Leiderdorpse voetbalvereniging en hockeyclub erbij betrokken zijn, ligt voor de hand”, vertel Koster. “Beide verenigingen zijn al bezig met activiteiten speciaal voor ouderen.” RCL is anderhalf jaar geleden gestart met walking football, een voetbalvorm voor 60-plussers en Koster heeft zelf na de zomer bij Alecto walking hockey opgestart.

Clubhuis De Derde Helft focust zich niet alleen op voetbal en hockey, benadrukt hij. “Je kan van alles bedenken: biljart, badminton, jeu de boules, bridge, maar ook literaire ochtenden, lezingen of computerlessen.”

Nieuwe ontmoetingsplaats voor ouderen
Het Nationaal Ouderenfonds ontwikkelt met haar partners interventieprogramma’s ter voorkoming en als bestrijding van eenzaamheid en rolt deze landelijk uit. Hiermee zorgt het fonds er niet alleen voor dat ouderen in beweging komen, maar ook dat zij sociaal actief blijven. Het doel van Clubhuis De Derde Helft is om 55-plussers te helpen actief te blijven en hen de mogelijkheid te bieden zich als vrijwilliger of deelnemer aan te sluiten bij het initiatief. Het programma wordt aangeboden bij sportverenigingen waardoor de kantine een plek wordt waar ouderen uit de buurt elkaar kunnen blijven ontmoeten.

Ouderenvriendelijke sportomgeving
Het Ouderenfonds startte ruim vijf jaar geleden met het stimuleren van de ‘100% ouderenvriendelijke sportomgeving’ middels het programma OldStars walking football, een aangepaste spelvorm voor 55- plussers waarbij niet gerend mag worden. Inmiddels biedt OIdStars meerdere aangepaste sporten aan voor ouderen en sluit De Derde Helft hier naadloos op aan.

Leiderdorp Maatschappij Sport clubhuis de derde helft


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×