Nepcollectant aangehouden in Oegstgeest

4

De politie kon eerder deze week na een tip van een bewoner van de Piet Heijnlaan in Oegstgeest een 21-jarige man aanhouden die zich voor deed als collectant. De jongeman zou samen met klasgenoten collecteren voor arme kinderen in Afrika. De melder twijfelde over de juistheid van het verhaal en belde de school. Daar wist men niets van een collecte.

Gealarmeerde agenten spraken de collectant aan en kregen hetzelfde verhaal te horen als de tipgever. Na doorvragen van de agenten ging de collectant er ineens vandoor. De agenten wisten hem na een korte sprint alsnog in de kraag te vatten. De man, een Hagenaar, is gearresteerd voor oplichting en mag nu uitleggen waarom hij over de rug van arme kinderen in Afrika zijn eigen zakken wilde vullen.

Delen

4 reacties

  1. Als een alternatieve straf zou de rechtbank deze delinquent enkele maanden kunnen sturen naar Sierra Leone. Dan kan hij zien waarvoor hij geld had kunnen ophalen in plaats van het oplichten van ouderen.

Laat een reactie achter

Over de auteur

Arjen Kennis

Je bent nu offline