Nepcollectant aangehouden in Oegstgeest

De politie kon eerder deze week na een tip van een bewoner van de Piet Heijnlaan in Oegstgeest een 21-jarige man aanhouden die zich voor deed als collectant. De jongeman zou samen met klasgenoten collecteren voor arme kinderen in Afrika. De melder twijfelde over de juistheid van het verhaal en belde de school. Daar wist men niets van een collecte.

Gealarmeerde agenten spraken de collectant aan en kregen hetzelfde verhaal te horen als de tipgever. Na doorvragen van de agenten ging de collectant er ineens vandoor. De agenten wisten hem na een korte sprint alsnog in de kraag te vatten. De man, een Hagenaar, is gearresteerd voor oplichting en mag nu uitleggen waarom hij over de rug van arme kinderen in Afrika zijn eigen zakken wilde vullen.

112 Sleutelstad Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×