De sloop van de woningen aan de Zijlsingel is hervat. (Foto: Chris de Waard).

Sloop woningen Zijlsingel hervat

Na een periode van enkele weken waarin de sloop van de woningen aan de rand van de Leidse Zeeheldenbuurt stil lag, zijn de werkzaamheden aan de Zijlsingel weer hervat. In opdracht van woningbouwcorporatie Portaal is het bedrijf Vlasman eind augustus gestart met het afbreken van tientallen woningen in de Evertsenstraat, de Van Speykstraat, de Trompstraat en de Zijlsingel. Later bleek dat Portaal geen toestemming had voor het gebruik van de buitenruimte aan de Zijlsingel en moest het werk worden stilgelegd.

“De toestemmingsaanvraag is in behandeling bij de gemeente. Zodra we akkoord hebben, kunnen we op basis van een goedgekeurd plan voor de bereikbaarheid, veiligheid, leefbaarheid en communicatie (BVLC) het werk hervatten,” meldde woordvoerder Wendy Grimbergen van Portaal enkele dagen geleden. Nu is het zover en zijn de sloopmachines terug.

Op de plek van de gesloopte woningen worden de komende jaren nieuwe huizen gebouwd.

 

Advertentie

Leiden zeeheldensloop


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×