(Foto's: Badmintonvereniging De Spotvogels).

De Spotvogels vinden badminton de leukste sport die er is

Komend voorjaar bestaat de Leiderdorpse badmintonvereniging De Spotvogels 45 jaar, maar dat lustrum wordt niet echt gevierd. “Vinden we niet nodig,” zeggen George-Jan le Roy en Maureen Westerkamp als ze maar net de studio van Sleutelstad zijn binnengekomen voor de uitzending van Sport071. “We wachten op 50 jaar. Is een mooier getal.”

Wie badminton alleen kent van de camping doet de sport tekort. Het spel van racket en shuttle vraagt veel technisch vernuft en groot loopvermogen dat je moet kunnen inzetten op een klein oppervlak. Het veld is altijd 13,4 meter lang en voor enkelspel 5,18 meter breed en voor dubbelspel 6,10 meter breed. Het net hangt altijd op de zelfde hoogte van 1,55 meter. “Er wordt wel eens voor gepleit om het net voor kinderen lager te hangen,” zegt Maureen Westerkamp die bij De Spotvogels de jeugd onder haar hoede heeft. “Maar het nadeel is dan dat je dat later weer moet afleren.”

Als je aan George-Jan en Maureen vraagt wat badminton zo leuk maakt, hebben zij een reactie van: wat eigenlijk niet? Het is snel, competitief, gevarieerd. Gewoon de leukste sport die er bestaat. Voor iedereen toegankelijk.

De Spotvogels hebben een tamelijk unieke overeenkomst met de badmintonclub uit het nabijgelegen Zoeterwoude. “Mensen die lid zijn van Shuttlewoude kunnen ook bij ons komen spelen en omgekeerd,” zegt voorzitter George-Jan le Roy. “Dat maakt het voor onze leden heel aantrekkelijk. Je vindt altijd wel een dag die bij je past.”


Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met George-Jan le Roy en Maureen Westerkamp over badminton bij De Spotvogels.

Wie eens het racket ter hand wil nemen en zelf wil uitproberen hoe leuk badmintonnen is en dan vooral bij De Spotvogels, kan gewoon een paar keer komen meetrainen. Je kunt twee keer gratis meedoen en daarna nog een proeflidmaatschap afsluiten voor zes weken. Kijk op de facebookpagina of de website van De Spotvogels voor meer informatie.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×