( Foto's: Emile van Aelst)

Op loze bommelding na, ontspannen en gezellige Sinterklaasevenementen in Leiden

Leiden stond dit weekend bol van de Sinterklaasevenementen. Zaterdagmiddag werd in De Waag het Huis van Sinterklaas geopend. Zondag waren er Sinterklaasfeesten in zwembad de Zijl en in Groenoord Work & Play. Even leken de feesten verstoord te worden toen zondagmorgen een bommelding bij zwembad de Zijl binnenkwam. Al snel bleek dat het om een loze melding ging.

Bij Groenoord Work & Play waar de Grote Martino’s Sinterklaasshow werd gegeven, controleerde de politie voorafgaand aan de voorstellingen de prullenbakken in de zaal en op het buitenterrein. Ook daar werd niets gevonden en bleven aangekondigde protesten van Anti Zwarte Piet organisaties uit.

In Groenoord gaf de Wolf Entertainment drie uitverkochte voorstellingen van Piet Martino’s Sinterklaasfeest. Honderden kinderen genoten van een leuke show waarin gezocht werd naar de mijter van Sinterklaas. Uiteraard werd er veel gezongen en gedanst. Aan het eind van de show kwam gelukkig ook Sinterklaas nog langs.

In de Zijl konden de kinderen behalve zwemmen, zich ook uitleven op springkussens in de sporthal en bezocht Sinterklaas met zijn Pieten het restaurant. Een DJ en danspieten maakten het feest in de Zijl compleet. Het Huis van Sinterklaas werd afgelopen weekend ook goed bezocht en veel kinderen gingen met een heus Pietendiploma op zak tevreden naar huis.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×