Cultuur071 Uitzending 13 (23-11-2019): Ex Animo, Jazz bij De Twee Spieghels, cabaret door Floris Hessing, en de vormgeving van het RMO

Koor Ex Animo bestaat dit jaar 100 jaar. Het jubileum wordt gevierd met een koorreis naar Trier, een film over Ex Animo, de opening van een Zangfietspad, en een jubileumconcert. Op 30 november zingt Ex Animo het indrukwekkende Dona nobis pacem van R. Vaughan Williams en Messe solennelle de Sainte Cecile van Gounod in de Pieterskerk. In de studio waren dirigent Wim de Ru en voorzitter Jan Vis. 

https://www.exanimo.nl

Jos Nijhof in gesprek met Wim de Ru en Jan Vis over het honderdjarig bestaan van het koor Ex Animo.

Blues en jazz zijn al jaren een mooie muziekstroming in Leiden. Het beroemdste evenement, De Leidse Jazzweek zal in januari weer worden gehouden. Grootste trekker en mede-organisator Colin van Gestel  was in de studio en werd aan de tand gevoeld door Jos en Joque. De voorbereiding, een oproep voor vrijwilligers en natuurlijk het komende programma in cafe de Twee Spieghels kwamen aan bod.

https://www.deleidsejazzweek.nl/vrijwilligers-gezocht/
https://www.detweespieghels.nl/

Jos Nijhof in gesprek met Colin van Gestel over De Leidse Jazzweek en het programma van café de Twee Spieghels.

Jos en Joque interviewen onze eigen Floris over zijn leven al cabaretier. Hij vertelt over de wedstrijden die er worden gehouden en hoe hij aan zijn ‘gigs’ komt. 

https://www.facebook.com/justhessingwithyou

Joque Mulder en Jos Nijhof in gesprek met hun collega Floris Hessing over zijn cabaretvoorkeuren en ambities.

Een aantal weken geleden hebben wij Ruurd Halbertsma in de studio gehad over de tentoonstelling “Cyprus – Eiland in beweging” in het Rijksmuseum voor Oudheden. Vandaag hebben wij de vormgevers van deze tentoonstelling in de studio. Want je hebt 350 objecten om te laten zien, maar hoe je ze toont is echt een vak apart. Anika Ohlerich en Leonie van Esser vertellen ons er alles over. 

https://www.rmo.nl/

Joque Mulder in gesprek met Anika Ohlerich en Leonie van Esser over de vormgeving van de RMO-tentoonstelling over Cyprus.

Hele uitzending:

Cultuur


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×