(Foto: Wim de Leeuw).

Terugblik Leids topsportweekend: ZVL-1886, ZZ Leiden, Scylla en LSG IntelliMagic

Het was een weekend van hoogte- en dieptepunten voor de Leidse topsportploegen. Zowel de waterpolomannen als -vrouwen beleefden een succesvol weekend door alle wedstrijden te winnen en ook het herenteam van tafeltennisvereniging Scylla ging er met de volle winst vandoor. De schakers van LSG gingen door het stof tegen de koploper en de basketballers van ZZ Leiden leden de eerste thuisnederlaag van het seizoen.

Waterpolo: succesvol weekend voor ZVL-1886

Het was een uitstekend weekeinde voor de teams van ZVL-1886 Tetteroo met drie overwinningen. De vrouwen wonnen het laatste duel in de eerste ronde van het bekertoernooi bij De Ham met 4-13 en de mannen wonnen voor de competitie in een dubbele ronde met 13-5 van Polar Bears en met 15-13 van ZPB Barendrecht.

Lees meer.

Tafeltennis: maximale score voor Scylla

De eredivisie tafeltennis is precies op de helft. Nu alle clubs eenmaal tegen elkaar gespeeld hebben biedt de ranglijst een eerste inzicht in welke clubs dit jaar meekunnen in de strijd om de titel. Het moet raar lopen wanneer Scylla daar niet bij zal horen. De Leidse club die in de competitie nog steeds ongeslagen is boekte zaterdag in eigen huis zelfs een 6-0 overwinning op Hercules.

Scylla kan tevreden terugkijken op een succesvolle eerste helft. Maar uiteraard kijkt de club al reikhalzend uit naar het vervolg. Dat laat echter nog even op zich wachten. De competitie wordt namelijk pas eind januari hervat. Maar dan zal de strijd voor het kampioenschap toch echt losbarsten. Een ding is duidelijk: Scylla kan en wil zich dit jaar in die strijd mengen.

Jasper Merckx. (Foto’s: Wim de Leeuw).

Lees meer.

Schaken: LSG op achterstand in strijd om nieuwe landstitel

De schakers van LSG IntelliMagic beleefden een teleurstellend weekend tegen koploper BSG. Na het onverwachte verlies in de vorige ronde was er wel wat goed te maken. Dat lukt echter niet, door een aantal slordigheden werd het 6-4 voor BSG. Daarmee belandt LSG met twee wedstrijdpunten op de zevende plaats, terwijl de koplopers inmiddels al zes punten hebben vergaard. Prolongatie van de landstitel lijkt daarmee steeds onwaarschijnlijker te worden.

Lees meer. 

Basketbal: Donar bezorgt ZZ Leiden eerste thuisnederlaag van het seizoen

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft zaterdag de eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. De Leidse ploeg kwam al vrij snel op achterstand, vocht zich terug, maar moest het incomplete Donar in het vierde kwart laten gaan. Drie turnovers bij een penetratie kwamen ZZ Leiden uiteindelijk duur te staan. Donar pakte derhalve de winst met 72-80.


Verslaggever Rolf Marselis sprak na afloop van de wedstrijd met ZZ Leiden coach Rolf Franke en met spelers Worthy de Jong, Sergio de Randamie en Jarvis Williams.

Lees meer. 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×