Peter Visser neemt na ruim veertig jaar afscheid als fysiotherapeut

Terugkijkend is Peter Visser bijna verbaasd dat het meer dan veertig jaar geleden is dat hij begon met zijn eigen fysiotherapiepraktijk. Op een steenworp afstand van het huidige pand aan de Van Vollenhovekade. “het vak is in die veertig jaar enorm veranderd,” zegt Visser. “We gebruiken nauwelijks nog apparaten, het is allemaal oefenen, oefenen, oefenen.”

In die vier decennia groeide zijn praktijk van een eenmanszaak uit tot een bedrijf met wel 20 fysiotherapeuten. En in de praktijk is al sinds jaar en dag een eigen sportschool gevestigd. “Mensen hadden behoefte aan sporten onder begeleiding van een deskundige. Toen ben ik er zelf maar mee begonnen. Het zijn vaste groepen, met vaste instructeurs uit de eigen praktijk. Het is ook een stukje sociaal. Mensen zien elkaar elke week, er zijn vriendschappen ontstaan en ook een paar relaties. Het is belangrijk dat mensen blijven bewegen en ook sporten. Krachttraining hoort daar ook bij. Juist voor oudere mensen. Je verliest continu spiermassa, dus moet je blijven trainen om je spieren te blijven versterken.”

Visser doet nu een stapje terug en went aan een leven zonder klok. “Ik heb geen horloge meer om.” Maar wel in beweging blijvend. “We fietsen, wandelen en golfen graag en ik heb nu ook tijd om eens naar een museum te gaan. Het wordt een leven in een lagere versnelling.”


Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Peter Visser.

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×