Sint en Piet werden per platte kar naar het dorpsplein gebracht. (Foto's en video: Robbert Beurse).

Verslag intocht Sinterklaas Zoeterwoude

Verslaggevers Robbert Beurse en Annan Verboom waren bij de intochten van Sint Nicolaas in Zoeterwoude. De Goedheiligman kwam zaterdag maar liefst twee keer aan: om 12.00 uur in Zoeterwoude-Dorp en om 14.30 uur in Zoeterwoude Rijndijk.

Net als bij de landelijke intocht stonden ook in Zoeterwoude vervoermiddelen centraal bij de aankomst van de Sint. In het dorp kwam hij aan per boot om vervolgens per trekker met platte kar naar het dorpsplein gebracht te worden. Hierna stapte de Sint terug op zijn boot op weg naar de Rijndijk. Daar aangekomen legde hij het laatste stuk van de route af in een cabriolet. Burgemeester Liesbeth Bloemen zat achter het stuur.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×