(Foto: Chris de Waard).

Arriva wijzigt dienstregeling bussen per 15 december

Op 15 december wordt de nieuwe dienstregeling van Arriva in de Duin- en Bollenstreek, Leiden, de Rijnstreek en Midden-Holland van kracht. alle wijzigingen in het busvervoer zijn per die datum doorgevoerd in de reisplanners en op arriva.nl/dienstregeling.

“Net als ieder jaar is kritisch gekeken naar de routes van de verschillende buslijnen, de frequentie waarmee de bussen rijden en de mogelijkheid om over te stappen op de trein of andere bussen”, zo meldt het busbedrijf. Ook houdt de gewijzigde dienstregeling rekening met (nieuwe) woonwijken waar nieuwe haltes worden aangelegd. Vertrek- en aankomsttijden van veel bussen veranderen. Ook worden extra ritten toegevoegd, terwijl andere komen te vervallen.

Stadsbussen
In Leiden zijn er wijzigingen op stadslijnen 5 en 6, en worden nieuwe stadslijnen geïntroduceerd: 7 en 8. In Alphen aan den Rijn zijn stadslijnen 3 en 4 verbeterd en wordt de stadsdienst uitgebreid met buslijn 5 (station-Schans én Archeon). In Gouda komt buslijn 6 te vervallen.

Streekbussen
Op verschillende streeklijnen in de regio zijn er veranderingen: 20 en 21 (Noordwijk-Leiden), 30 en 31 (Katwijk-Leiden), 37 en 38 (Katwijk-Leiden), 39 (Katwijk -’t Heen), 57 (Nieuw-Vennep-Leiden Centraal), 86 en 87 (Boskoop-Waddinxveen), 101 (Nieuwkoop-Woerden), 147 en 247 (Uithoorn-Nieuwveen-Alphen aan den Rijn), 182 (Leiden-Ter Aar-Alphen aan den Rijn), 187 (Leiden Centraal-Hazerswoude Dorp-Boskoop) en 195 en 295 Rotterdam-Schoonhoven-Utrecht.

Qliners 385
Qliners 385 en 386 (Oegstgeest-Den Haag) worden samengevoegd tot één Qliner 385, hierdoor komt Qliner 386 komt te vervallen. Tot slot wordt er in de ochtendspits een speciale rit voor scholieren gereden vanuit Den Haag naar Oegstgeest Leidsebuurt (buslijn 685).

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×