De rest van het jaar vinden de Zoeterwoudse boeren het niet goed als je door hun weilanden fietst. (Archieffoto: Fernand Warmerdam).

IJsclub Zoeterwoude zoekt deelnemers Jan van der Geestcross

Op de eerste zondag na sinterklaas organiseert de IJsclub Zoeterwoude traditioneel de Jan van der Geestcross. Deze fietswedstrijd voor mountainbikes en crossfietsen gaat door de weilanden van Zoeterwoude en wordt op zondag 8 december voor de 38e keer gereden.

Inwoners van Zoeterwoude en leden van de ijsclubs van Zoeterwoude, Voorschoten en Stompwijk mogen meedoen aan de cross. Zij kunnen meerijden op hun eigen fiets, maar er zijn ook fietsen te huur. Huurfietsen dienen vooraf gereserveerd te worden door een e-mail te sturen aan: jvdgcross@gmail.com.

Categorieën
“Meedoen is belangrijk dan winnen”, stelt de organisatie op haar Facebookpagina. Toch worden er ook prijzen uitgereikt in vier categorieën: meisjes (tot 15 jaar), jongens (tot 15 jaar), dames en heren. Na de huldiging volgt een loterij waar alle deelnemers kans maken op een prijs.

De jongens en meisjes starten op 8 december om 10.45 uur. Zij rijden 15 minuten + 1 rondje. Om 11.10 uur starten de volwassenen. Hun cross duurt 30 minuten + 1 rondje.

Sport Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×