(Foto: Marja van Tilburg).

ZZ Leiden neemt na drie maanden afscheid van Player X

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft vandaag afscheid genomen van Josh Cunningham. De 23-jarige Amerikaanse forward kwam bij de Leidse basketbalformatie, ondanks positieve getuigschriften, niet uit de verf. Cunningham werd pas drie maanden geleden aan de Leidse selectie toegevoegd. Zijn komst werd mede mogelijk gemaakt door de crowdfundingactie Player X, waarbij supporters zo’n 19.000 euro inzamelden.

“Een team maak je niet met geld, synergie ontstaat gaandeweg. Of niet natuurlijk, maar daar gaan wij niet van uit,’ zo lieten de initiatiefnemers Andre Kemeling, Martin Zonderop en Eelco Koolhaas van de Player X-actie eind september nog weten. Het heeft dus toch niet zo mogen zijn.

“Hoewel niet hetzelfde type speler wordt de plek van Cunningham in de selectie ingevuld door de vorige week aangetrokken forward Nuni Omot,” zo laat perschef Martin Hoekstra van ZZ Leiden weten.

In acht competitiewedstrijden kwam de 2.03 meter lange Cunningham gemiddeld iets meer dan 13 minuten binnen de lijnen. Daarin was hij goed voor 4 punten en 4 rebounds. In zes wedstrijden voor de FIBA Europe Cup noteerde hij in gemiddeld 8 minuten 2 punten en 2.3 rebounds.

“Cunningham is een talentvolle basketballer maar helaas is dat niet voldoende tot uiting gekomen bij ZZ Leiden,” zo meldt de club. “Hij zal nu op zoek gaan een nieuwe basketbaluitdaging. In goed overleg met Josh en zijn agent is het contract ontbonden.”

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×