Het voetveer ligt ondersteboven in het water. (Foto's/video: Robbert Beurse).  

Voetveer in Zoeterwoude slaat om: opvarenden te water

Het voetveer over de Geer in Zoeterwoude is rond 13.45 uur omgeslagen. De opvarenden, er varen twaalf mensen aan boord, terwijl zes het maximum is, zijn daarbij in het water terecht gekomen. Er is voor zover bekend een persoon gewond geraakt. Die is met een gebroken pols naar het ziekenhuis gebracht. Het bordje waarop het maximumaantal passagiers was aangegeven, bleek echter verdwenen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Voetveer aan Zoeterwoudse Geerweg omgeslagen. Passagiers on ihskoude water, geen gewonden. 📸📹 @robbertbeurse

Een bericht gedeeld door sleutelstad (@sleutelstad) op

Het veerpontje sloeg om toen een groep wandelaars zichzelf naar de overkant van de Geer trok “De eerste helft van de groep kwam goed aan de overkant”, vertelt een van de te water geraakte slachtoffers aan onze verslaggever Robbert Beurse. “De voorste stond aan de ketting te trekken en kreeg daarbij aanwijzingen van de groep die al aan de overkant was. Toen begon het pontje te kiepen en sloeg vervolgens helemaal om waarbij we in het water vielen.”

De verkleumde opvarenden werden opgevangen door bewoners van de Geerweg.

Vast onder pontje
De vrouw beleefde vervolgens enkele hachelijke momenten: “Ik probeerde aan de ene kant onder het pontje uit te komen. Dat lukte niet. Toen aan de andere kant, maar ik bleef ergens aan hangen met mijn rugzak. Die probeerde ik af te doen, maar dat lukte ook niet.” Na een paar pogingen lukte het de vrouw alsnog om zichzelf in veiligheid te brengen.

112 Sleutelstad Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×