Fons Groenendijk per direct weg bij ADO

19

Fons Groenendijk is niet meer de trainer van ADO Den Haag. De Leidenaar heeft zijn functie per direct neergelegd. “Ik denk dat dit de juiste keuze is, hoe moeilijk het ook is”, meldt mediapartner Omroep West. Groenendijk was sinds 8 februari 2017 trainer bij ADO.

ADO is bezig aan een slecht seizoen in de eredivisie. In vijftien wedstrijden werd door de Haagse ploeg maar drie keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld. De rest van de wedstrijden eindigden allemaal in een nederlaag. De 4-0 nederlaag tegen Heracles was de druppel die de emmer deed overlopen.

Zelf twijfelde Groenendijk ook over om door te gaan als trainer. “Als sportman moet je altijd bij jezelf te rade gaan”‘, zei hij na de wedstrijd tegen Heracles. “Je moet niet uit de emotie een beslissing nemen. Dus ik moet er rustig over nadenken.”

Playoffs
In de winter van 2017 kwam Groenendijk bij ADO als opvolger van Željko Petrovic, die eveneens werd ontslagen wegens tegenvallende resultaten. De residentieclub stond op dat moment zestiende op de ranglijst. In het verdere verloop van het seizoen pakte ADO voldoende punten en bleef de club in de eredivisie.

In het daaropvolgende seizoen behield ADO de stijgende lijn. Zo werd de club in het seizoen 2017/2018 zevende en mocht de ploeg playoffs voor Europees voetbal spelen. Vitesse was te sterk in die wedstrijden. Vorig seizoen eindigde ADO als negende in de eredivisie.

Delen

19 reacties

 1. Allert Goossens

  Doodzonde. Fons vind ik een wereldgozer. Altijd eerlijk, geen kapsones, emotioneel mooi betrokken bij zijn teams en clubs. Den Haag heeft nul interesse in zijn voetbalclub dus daar moet men met een paar Chinese centen en wat lokaal geschraap met de derde garnituur in de eredivisie aanrotzooien. Fons deed dat twee seizoen erg goed, met steeds één of twee sterke spelers. Dit seizoen heeft hij een eerste divisie selectie, zonder enige uitblinker. Is niets mee te beginnen. En beter wordt het niet in de derde stad van Nederland. Fons verdient een mooie club. Wellicht is Vitesse wat voor hem!.

 2. Gerard van Hees op

  Het lag zeker niet aan Fons. Wel een mooie trend dat trainers nu zelf de regie nemen, zie ook Stam. Want ja, wat is het toch gemakkelijk om de trainer overal de schuld van te geven. Terwijl veel voetballers disfunctioneren, vooral hun eigen belang in het oog houden, en alleen maar bezig zijn met een eventuele stap naar de grote clubs. Daarom ook dat er langjarige verbintenissen moeten komen, zeker voor talenten die moeten rijpen. Je moet zelf ook voelen dat je club het slecht doet en niet kunnen vluchten naar de volgende. Wat ik trouwens heel erg waardeer in Fons is zijn humor. Vorig jaar probeerde hij ons Leidenaren te koppelen ”aan de dichtstbijzijnde eredivisieclub”. Met de bekende aaibaarheidsfactor van ADO s dat humor van de bovenste plank.

 3. Cees Mentink op

  Zo lang je een royaal betaalde maar ondermaats presterende selectie
  niet naar huis kunt, is de coach de pineut.
  ALFONS zien wel weer terug, en op niveau.

 4. Fons ergerde zich groen en geel
  de spelers kunnen niet zoveel
  en ook al willen ze het graag
  er is geen vuur meer in Den Haag.

 5. Gerard van Hees op

  Wat een mooie reacties, vooral dat hij zich groen en geel ergerde. Ik moest ook nog denken aan een gevleugelde uitspraak uit de wielersport, die het voetbal zo typeert. ”Als een voetballer valt schreeuwt hij om zijn moeder, als een wielrenner valt schreeuwt hij om zijn fiets”. In Engeland spelen voetballers met gemak drie wedstrijden in één week, hier vinden ze zich bij twee al overwerkt.

  • Mike Jordens

   Melissa Holverda hahaha ja maar dat wist iedereen toch wel was een kwestie van tijd schat 😂😂maar benieuwd of zin heeft maar er is beloofd dat er versterkingen komen dus ben benieuwd lieverd 😘

  • Mike Jordens

   Melissa Holverda ja idd maak niet uit wie ervoor staat als je geen materiaal heb en geen geld houd het op lieverd maar dat hoef ik jouw niet te vertellen toch 😜😘

Je bent nu offline