(Foto: Tess van Kooperen).

Fons Groenendijk per direct weg bij ADO

Fons Groenendijk is niet meer de trainer van ADO Den Haag. De Leidenaar heeft zijn functie per direct neergelegd. “Ik denk dat dit de juiste keuze is, hoe moeilijk het ook is”, meldt mediapartner Omroep West. Groenendijk was sinds 8 februari 2017 trainer bij ADO.

ADO is bezig aan een slecht seizoen in de eredivisie. In vijftien wedstrijden werd door de Haagse ploeg maar drie keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld. De rest van de wedstrijden eindigden allemaal in een nederlaag. De 4-0 nederlaag tegen Heracles was de druppel die de emmer deed overlopen.

Zelf twijfelde Groenendijk ook over om door te gaan als trainer. “Als sportman moet je altijd bij jezelf te rade gaan”‘, zei hij na de wedstrijd tegen Heracles. “Je moet niet uit de emotie een beslissing nemen. Dus ik moet er rustig over nadenken.”

Playoffs
In de winter van 2017 kwam Groenendijk bij ADO als opvolger van Željko Petrovic, die eveneens werd ontslagen wegens tegenvallende resultaten. De residentieclub stond op dat moment zestiende op de ranglijst. In het verdere verloop van het seizoen pakte ADO voldoende punten en bleef de club in de eredivisie.

In het daaropvolgende seizoen behield ADO de stijgende lijn. Zo werd de club in het seizoen 2017/2018 zevende en mocht de ploeg playoffs voor Europees voetbal spelen. Vitesse was te sterk in die wedstrijden. Vorig seizoen eindigde ADO als negende in de eredivisie.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×