Leidse Boer Wilbert van der Post te gast in De Avond van Sleutelstad. (Foto: Robbert Beurse).

Leidse boer wil boeren plaat op eerste plaats in Top 2000

Samen met de andere boeren van agrarisch samenwerkingsverband Team Agro NL roept Leidens enige boer, Wilbert van der Post, alle boeren, burgers en buitenlui in Nederland op deze week een ode aan de boer(in) te brengen.


Annan Verboom in gesprek met Wilbert van der Post.

Tot zaterdag 7 december kan er via de website van NPO radio 2 worden gestemd voor de Top 2000. Voor Team Agro NL het moment om op ludieke wijze aandacht voor de boeren in Nederland te vragen. Zij roept alle luisteraars op om het nummer: ‘De boer dat is de keerl’ van de Achterhoekse rockband Normaal dit jaar op nummer 1 te zetten. “Wij hopen dat het nuchtere boeren verstand weer terug keert in stad en op het platteland. Met een gratis stemadvies willen wij de boer en het bijbehorende platteland op een goede manier op de kaart zetten”, aldus van der Post.

Sinds 1999 stellen de luisteraars van NPO radio 2 jaarlijks gezamenlijk de Top 2000 samen door op hun favoriete nummers te stemmen. ‘Bohemian Rhapsody’ van rockband Queen eindigde in 16 van de 20 edities op de 1e plaats. ‘De boer dat is de keerl’ wist de Top 2000 nog niet eerder te halen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×