Leidse boer wil boeren plaat op eerste plaats in Top 2000

9

Samen met de andere boeren van agrarisch samenwerkingsverband Team Agro NL roept Leidens enige boer, Wilbert van der Post, alle boeren, burgers en buitenlui in Nederland op deze week een ode aan de boer(in) te brengen.


Annan Verboom in gesprek met Wilbert van der Post.

Tot zaterdag 7 december kan er via de website van NPO radio 2 worden gestemd voor de Top 2000. Voor Team Agro NL het moment om op ludieke wijze aandacht voor de boeren in Nederland te vragen. Zij roept alle luisteraars op om het nummer: ‘De boer dat is de keerl’ van de Achterhoekse rockband Normaal dit jaar op nummer 1 te zetten. “Wij hopen dat het nuchtere boeren verstand weer terug keert in stad en op het platteland. Met een gratis stemadvies willen wij de boer en het bijbehorende platteland op een goede manier op de kaart zetten”, aldus van der Post.

Sinds 1999 stellen de luisteraars van NPO radio 2 jaarlijks gezamenlijk de Top 2000 samen door op hun favoriete nummers te stemmen. ‘Bohemian Rhapsody’ van rockband Queen eindigde in 16 van de 20 edities op de 1e plaats. ‘De boer dat is de keerl’ wist de Top 2000 nog niet eerder te halen.

Delen

9 reacties

  1. Gerard van Hees op

    Het wemelt momenteel van dit soort acties. Zelf vind ik het niet kunnen dat The Outsiders (Amsterdam, met zanger Wally Taks) niet meer in de Top 2000 staat, daarom een oproep om op het nummer ”Lying all the time” te stemmen. Wat veel mensen niet weten, in de tijd dan de grunge in Seattle opkwam en zowel Nirvana als Pearl Jam voortbracht, was de muziek van The Outsiders (en trouwens ook Shocking Blue) erg populair. In het werk van Nirvana hoor je ook de typische wisselingen die geïnspireerd zijn op The Outsiders. Stemmen dus.

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline