Leidse gemeenteraad stelt besluitvorming verkamering uit

2

De Leidse gemeenteraad heeft de ‘Verordening tot wijziging van de Huisvestingsverordening en Beleidsregels onttrekking en woningvorming 2019’ zoals de nieuwe Leidse verkamerregels officieel heten vanavond niet vastgesteld. Op verzoek van D66 wordt de tweede helft van de besluitvormende discussie verplaatst naar de laatste raadsvergadering van dit jaar op 17 december. In de tussentijd heeft het college de echte cijfers beschikbaar over de mate van verkamering in het centrum, terwijl een beslissing vanavond zou worden genomen op basis van een schatting.

De meeste partijen verwachten geen schokkende wijzigingen, maar wilden ook niet dwarsliggen. Met een besluit op 17 december wordt de invoering van de nieuwe regels niet vertraagd.

Delen

2 reacties

 1. In menig straat is ’t halve blok
  verspijkerd tot een kippenhok
  om het per kamer te verhuren
  dat geeft gedonder tussen buren
  en wie als starter wil beginnen
  kan van ’t grote geld niet winnen
  alleen door een verkamerstop
  fleurt de hele buurt weer op.

 2. petra hoogeveen op

  Dank je Rijmpiet! Je verwoordt wat menigeen denkt. Ik hoop alleen dat je niet de zwarte piet toebedeeld krijgt. Dat heb je niet verdiend.

Laat een reactie achter

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline