(Foto: Rob van Dullemen).

Winter Wonder Weken Leiden

Afgelopen zondag was het de eerste dag van de meteorologische winter. In Leiden begon het winterseizoen al iets eerder met de start van de Winter Wonder Weken op 16 november met de intocht van Sinterklaas. De Sint is nog tot en met woensdag te bezoeken in het Huis van Sinterklaas in de Waag.

Het volledige programma van de WinterWonderWeken in Leiden.

Vanaf zaterdag brengen de Winter Wonder Weken de Leidse binnenstad in echte winterse sferen en kunnen de schaatsen uit het vet gehaald worden. Dan opent de drijvende ijsbaan op de Nieuwe Rijn. Tot en met zondag 5 januari is de ijsbaan van 10.00 tot 21.00 uur geopend. Naast de mogelijkheid om vrij te schaatsen worden er diverse evenementen georganiseerd. Elk weekeinde is er familieschaatsen met kindermuziek en Olaf van Frozen. Het Leids Studenten Ketel Curling Toernooi wordt gehouden van 9 tot en met 11 december. Dansliefhebbers kunnen tijdens de silent disco geruisloos dansen. Nog snel een date voor de kerst, dan is er ook dit jaar weer dating on ice. De Leiden Lions staan op 12 en 19 december en 2 januari op de ijsbaan en geven ijshockey clinics. Kijk voor de volledige agenda van de drijvende ijsbaan op facebook.

Joris’ Kerstboom staat in Leiden
Op het Hooglandse Kerkplein staat Joris’ Kerstboom van het gelijknamige tv-programma. Iedereen kan op 14 december een foto van een persoon, die het verdient om in het licht gezet te worden, in de kerstboom hangen. Joris Linssen is die zaterdagmiddag aanwezig om de persoonlijke verhalen achter de foto te horen. Deze verhalen worden opgenomen voor de tv-uitzendingen.

Uitzendtijden Joris’ Kerstboom
Joris’ Kerstboom wordt uitgezonden door de KRO-NCRV op 14, 15, 16, 18, 19 en 20 december op NPO 2.

(Foto: Emile van Aelst).

In en om de Hooglandse Kerk vindt gelijktijdig Leiden Lumière plaats. Dat is luisteren en meezingen met kerstliederen en aansluitend het ontsteken van de lichtjes in de kerstboom van Linssen.

Drijvende Kerstmarkt
De drijvende kerstmarkt ligt ook dit jaar weer op de Nieuwe Rijn van vrijdag 13 tot en met 24 december. Het is de enige drijvende kerstmarkt in Nederland. Net als vorige jaren is de kerstman aanwezig. Op het culturele podium is er live-muziek. Ook een winterrondvaart door de grachten staat weer op het programma.

Van koren tot kerstcircus
Tijdens de korenweekeinden brengen verschillende koren op diverse locaties in de binnenstad een stukje extra kerstsfeer. De koren zingen in de weekenden van 14 en 21 december. Van 20 december tot en met 30 december is de Oude Rijn versierd met verlichte kunstbomen. De Rijngloed toont kunstkerstbomen die door buurtbewoners van de Oude Rijn op een duurzame manier zijn gemaakt. Samen met Fields of Wonder wordt aandacht gevraagd voor een creatieve en duurzame kerst.

(Foto: Emile van Aelst).

De traditionele Rotary Santa Run Leiden staat gepland op 20 december. Ongeveer 1.575 deelnemers wandelen, verkleed als kerstman/vrouw, door het centrum van de stad. Op de Lammermarkt staat vanaf 21 december Het Groot Kerstcircus Leiden met Iedere dag twee voorstellingen.

Speciaal voor kinderen  staat op het Stadhuisplein van 7 december tot en met 5 januari de mini nostalgische kermis.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×