Jos Olsthoorn stopt als raadslid vanwege nieuwe baan

5

Het Leidse GroenLinks-raadslid Jos Olsthoorn stopt met het raadswerk. “Een nieuwe baan maakt het voor Jos onmogelijk zijn werk nog langer te combineren met het raadslidmaatschap”, zegt fractievoorzitter Gebke van Gaal. Olsthoorn is het tweede GroenLinks-raadslid dat binnen enkele maanden opstapt. In oktober verliet Ashley North de fractie om wethouder te worden. Olsthoorn wordt in de raad opgevolgd door Ivo van Spronsen die tussen 2007 en 2010 al enkele jaren duoraadslid was voor GroenLinks Leiden.

Olsthoorn: “Het is heel jammer dat ik die conclusie moet trekken. Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen jaren en ik ben blij dat ik in beide periodes in een fijn team met fractiegenoten heb kunnen werken aan een groener en duurzamer Leiden”, aldus Olsthoorn. Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 17 december neemt de Leidse raad afscheid. Olsthoorn is per 1 november begonnen als conrector op de Vrije School Den Haag.

Jos Olsthoorn is sinds de zomer van 2014 raadslid voor GroenLinks in Leiden, nadat hij eerder actief was als fractie-assistent en duo-raadslid. Als raadslid hield Jos zich vooral bezig met omgevingskwaliteit en duurzaamheid en wist hierop mooie resultaten te boeken: van het op de kaart zetten van de bomenkap tot het vergroten van het visreservaat in de Leidse wateren. Begin vorig jaar werd Olsthoorn uitgeroepen tot Raadslid van het jaar 2017. Namens GroenLinks was hij één van de onderhandelaars bij de totstandkoming van het huidige beleidsakkoord.

“De fractie vindt het jammer om een ervaren teamlid te zien vertrekken, maar we hebben tegelijkertijd begrip voor zijn vertrek,”zegt Van Gaal. “Jos heeft veel betekend voor de vergroening in Leiden en stond aan de basis van dit college. Hij was de rust zelve en zijn scherpzinnigheid gaan we missen. Ik wens hem veel succes in zijn nieuwe baan.”

Delen

5 reacties

  1. Jammer. Jos is een van de weinigen binnen GroenLinks met focus op natuur en dierenwelzijn. Ik hoop dat de opvolger ook meer groen dan links is. Bedankt voor je inzet Jos, het was prettig samenwerken.

  2. Gerard van Hees op

    Jos, bedankt voor je inzet en succes. Opvolger Ivo, ook heel veel succes met je groene en met je linkse missie.

  3. Jos heeft een duurzame en groene bijdrage aan Leiden geleverd. Ook inzake de vermaledijde en fossiele Rijnlandroute heeft hij het college gewezen dat het wegmoffelen van wijkgelden voor een betere inpassing niet correct is en de afstand burger-politiek alleen maar vergroot. Het lijkt helaas aan dovemansoren besteed gezien de rechtse fratsen van het huidige “linkse” college. Een sympatiek en goed toegankelijk raadslid die respect verdient. Wij wensen hem veel succes in zijn nieuwe functie.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline