(Foto: GGD Hollands Midden).

GGD Hollands Midden start groepstraining stoppen met roken

De GGD Hollands Midden start later deze maand samen met SineFuma groepstrainingen om te stoppen met roken. ‘Rookvrij! Ook jij?’, is de slogan van de training die op 12 december van start gaat bij de GGD Hollands Midden aan de Parmentierweg 49 Leiden.

“Het nieuwe jaar is weer een prachtig moment om de sigaret voor eens en altijd uit te maken. Zowel voor de eigen gezondheid als voor die van mensen in de omgeving”, zegt een woordvoerder van de GGD. “Veel rokers ervaren het stoppen als erg moeilijk. De kans om succesvol te stoppen is met professionele begeleiding en steun van elkaar in een groep tot tien keer hoger dan bij stoppen zonder hulp.”

De training bestaat uit zeven bijeenkomsten van anderhalf uur. In de derde bijeenkomst wordt gestopt met roken. Alle zorgverzekeraars vergoeden deze training uit de basisverzekering. Vrijwel alle zorgverzekeraars rekenen daarbij ook het eigen risico niet. Aanmelden voor de groepstraining kan op de website ‘Rookvrij! Ook jij?’. De groepstrainingen zijn naast de locatie van de GGD Hollands Midden in Leiden ook te volgen in Buurthuis Stevenshof (6 januari) en het gebouw van Activite in Leiderdorp (16 januari).

Leiden Leiderdorp Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×