(Foto's: Regio15).

24 maanden straf geëist tegen een verdachte van vuurwerkontploffing in Leiden

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag voor de rechtbank in Rotterdam 24 maanden gevangenisstraf geëist tegen een verdachte van een vuurwerkontploffing tijdens de afgelopen jaarwisseling aan de Schubertlaan te Leiden. Vijf kinderen en twee volwassenen liepen brandwonden en in één geval gehoorschade op.

Naast deze ontploffing stond verdachte vandaag terecht voor het aantreffen van 150 kilo zwaar illegaal vuurwerk in een door de verdachte gehuurde garagebox. Ook werd er illegaal vuurwerk aangetroffen in de bestelbus van de verdachte.

Ernstige feiten
“Verdachte heeft door zijn handelen onverantwoorde risico’s met de veiligheid van anderen genomen”, aldus de officier van justitie. “Niet alleen door het vuurwerk midden in een woonwijk af te steken in de directe nabijheid van omstanders waaronder kinderen. Maar ook door de opslag van ruim 150 kilogram illegaal vuurwerk in een garagebox en bestelbus midden in een woonwijk”. Door het afsteken van dit soort vuurwerk bezorgt verdachte zijn buurt bovendien al jaren overlast.

Strafeis
De gevaren waar verdachte anderen aan heeft blootgesteld, het letsel en de schade die door zijn handelen zijn ontstaan is voor de officier reden om een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 24 maanden te eisen waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Daarbij is een proeftijd van drie jaar geëist met een bijzondere toevoeging. Aan de proeftijd is de voorwaarde gesteld dat de verdachte geen enkel vuurwerk voorhanden mag hebben of mag afsteken.

De rechtbank doet op 19 december 2019 uitspraak.

112 Sleutelstad Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×