Dit jaar is de Drijvende Ijsbaan Leiden helemaal overdekt. (Foto: archief Sleutelstad).

Ketel curling, dansen op het ijs en ijshockey op een slee

De Winterwonderweken gaan komend weekend van start en naast dat de ijsbaan op de Nieuwe Rijn gewoon open zal zijn voor alle schaatsliefhebbers zijn er ook bijzondere evenementen op het ijs. Zoals de tweede editie van het ketel curling-toernooi, een stille disco op de ijsbaan en ijshockey voor mensen met een lichamelijke beperking.

Jeroen Weijermars is als voorzitter van de Stichting Sport in Beeld bij tal van sportieve evenementen betrokken en zo ook de Winterwonderweken. “Voor ons zijn die allang begonnen”, zegt Jeroen Weijermars in de studio van Sleutelstad tijdens Sport071. “Het vergt veel voorbereiding van een heleboel vrijwilligers. We stonden maandagochtend al om 7 uur ’s ochtends op de stoep van het stadhuis om te helpen met de opbouw van de ijsbaan.” Aanstaande vrijdag moet alles gereed zijn voor de feestelijke opening en zaterdag gaat de baan dan voor iedereen open.

In de eerste week is het curlingtoernooi voor studenten en dat mag best breed gezien worden. “We gaan geen collegekaarten controleren.” Op dinsdag 17 december is er dan het grote ketel curling toernooi waar bedrijventeams met elkaar de strijd aan gaan. “We zitten daarvoor al helemaal vol, maar als er zich nog meer – minimaal tien teams – melden, kunnen we kijken of we op maandag 16 december ook een ketel curling-avond gaan organiseren.”


Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Jeroen Weijermars over de evenementen op de Leidse drijvende ijsbaan.

Verder gaat ijshockeyvereniging Leiden Lions ijshockey clinics geven op 12 en 19 december en 2 januari 2020, en iedereen die eens kennis wil maken met deze sport is van harte uitgenodigd. Kijk op de facebookpagina van de Drijvende Ijsbaan Leiden voor alle details. Vooraf opgeven is niet nodig. Gewoon langskomen en meedoen.

Om tegemoet te komen aan de wens om wel een feestje te bouwen maar niet teveel geluidsoverlast te veroorzaken is er op donderdag 19 december van 18.00 tot 21.00 uur een stille disco. Met een koptelefoon op en dan lekker uit je plaat gaan op het ijs. En uiteindelijk wordt op de laatste dag, zondag 5 januari iets nieuws geïntroduceerd: sledge-icehockey. Ijshockey op een soort slee, speciaal voor mensen met een lichamelijke beperking. “We doen dat op de laatste dag omdat die sleetje wel het ijs kapotmaken.”

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×